Milo Đukanović ponovo premijer

Skupština Crne Gore izabrala je večeras novu Vladu, na čijem je čelu, po sedmi put, Milo Đukanović. Đukanovićev kabinet ima četiri potpredsednika i 14 ministara, od kojih je šest novih.
Skupština Crne Gore izabrala je večeras novu Vladu, na čijem je čelu, po sedmi put, Milo Đukanović. Đukanovićev kabinet ima četiri potpredsednika i 14 ministara, od kojih je šest novih.

Đukanović je u poslednje dve decenije već šest puta bio na čelu Vlade Crne Gore, a u tom periodu jednom je bio predsednik te države. Lider DPS do sada se dva puta povlačio sa funkcije premijera, ali je oba puta to trajalo samo dve godine, nakon čega se ponovo vraćao na tu poziciju.

Novu Vladu Crne Gore, koju su formirali Demokratska partija socijalista, Socijaldemokratska partija, Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa i dve albanske nacionalne stranke podržalo je 44 poslanika, 26 su bila protiv, a jedan je bio uzdržan.

Đukanović je obećao da će prioriteti nove Vlade Crne Gore biti učlanjenje u NATO, nastavak evropskih integracija i poboljšanje životnog standarda.

On je istakao da će borba protiv korupcije i organizovanog kriminala biti u posebnom fokusu njegovog kabineta. Tokom rasprave u parlamentu opozicija je oštro kritikovala program i sastav Đukanovićevog kabineta.

Opozicioni poslanici su ocenili da program i sastav nove Vlade Crne Gore ne nude ništa novo.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović izrazio je očekivanje da će nova vlada te države, na čelu sa Milom Đukanovićem, adekvatno odgovoriti na izazove koji Crnu Goru očekuju u narednom periodu.

  • Steva

    05.12.2012 13:21
    dobra pozicija
    Đe će Milo,no u Premijere.Eh,što čine veze sa .......!Ne može mu niko ništa,nek puknu zlotvori!(?)
  • 05.12.2012 08:25
    xXx
    A ja bas pomislio da ce sad biti neko drugi :D
  • 05.12.2012 07:37
    Kako je samozadovoljan i samozaljubljen.
    Vlasnik Crne Gore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.