Sahranjena Antonija Bilić

Antonija Bilić, za čije je ubistvo prvostepeno osuđen Dragan Paravinja, sahranjena je danas na groblju u Drnišu u Dalmaciji.
Antonija Bilić, za čije je ubistvo prvostepeno osuđen Dragan Paravinja, sahranjena je danas na groblju u Drnišu u Dalmaciji.

Antonijina porodica, mnogobrojni prijatelji i poznanici iz drniškog kraja okupili su se na poslednjem ispraćaju mlade Drnišanke. Porodica je pozvala da se umesto cveća i sveća uplati novac za opremanje Hrvatske gorske službe spasavanja iz Drniša.

Županijski sud u Šibeniku nepravosnažno je osudio Dragana Paravinju 19. oktobra na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i ubistva Antonije Bilić sredinom 2011. godine, kao i za pokušaj silovanja još jedne žene 2010.

Porodica Antonije Bilić više puta je apelovala na Paravinju da otkrije gde je sakrio njeno telo, ali on to nije učinio tvrdeći da mu ceo slučaj nameštaju. Višemesečna potraga za nestalom devojkom nije dala rezultata, iako je bila najopsežnija ikad u Hrvatskoj, a tokom koje je čak isušeno i jedno jezero.

Njeni posmrtni ostaci pronađeni su slučajno krajem novembra ove godine na smetlištu kamionskog parkirališta na području Josipdola, kod Ogulina.

Antonija Bilić poslednji put je viđena 7. juna prošle godine dok je stopirala i to kako ulazi u kamion kojim je upravljao Paravinja. U njegovom kamionu pronađeni su tragovi krvi nestale devojke. On je, najpre, istražiteljima u BiH priznao, a potom porekao da je ubio.

Paravinja je i u BiH i u Srbiji osuđen zbog pokušaja silovanja i silovanja.

  • panonius

    05.12.2012 18:23
    skot
    Pazi , i ovaj skot se smeje u sudnici , laže (menja iskaze) , cinično se smeška u sudnici... komentariše (dobacuje) đubre jedno . A silovao i ubio dete !?? Ali i skot ima svoju decu..... kreten - na to ne pomišlja đubre !!
  • 05.12.2012 16:52
    Tužno
    Ugašena mladost

    Konačno su njeni pronašli svoj mir.

    Počivaj u miru i neka te andjeli čuvaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet