Avganistanska policajka ubila američkog savetnika

Avganistanska policajka ubila je danas američkog savetnika u policijskoj stanici u Kabulu, saopštila je avganistanska policija.

Avganistanska policajka ubila je danas američkog savetnika u policijskoj stanici u Kabulu, saopštila je avganistanska policija.

Istraga, koja je u toku, treba da utvrdi da li je do ubistva došlo s namerom ili slučajno.

Šef istražnog odelenja policije Mohamed Zahir opisao je incident kao "insajderski napad", odnosno napad u kome avganistanske snage bezbednosti okreću oružje protiv zapadnih koalicionih snaga sa kojima bi trebalo da sarađuju. Ovo je prvi put da je žena, pripadnica avganistanskih snaga bezbednosti, ubila pripadnika zapadnih koalicionih trupa.

Avganistanski vojnici ili policajci ubili su najmanje 53 koaliciona vojnika ove godine. NATO snage su ubrzale napore da obuče avganistanske snage bezbednosti pre povlačenja iz Avganistana, planiranog do kraja 2014. godine.

  • 24.12.2012 14:37
    Neka je!
    Neka ih pomlate sve do jednog.
    Šta uopšte traže u tudjoj zemlji?

    Objavite ili ne, briga me!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.