SAD: Dva vatrogasca ubijena u gašenju požara

Najmanje dva vatrogasca su ubijena, a dva su ranjena, kada su došli da ugase požar u američkom gradu Vebster, u saveznoj državi Njujork.
Najmanje dva vatrogasca su ubijena, a dva su ranjena, kada su došli da ugase požar u američkom gradu Vebster, u saveznoj državi Njujork.

Kako javljaju lokalni mediji, nepoznati napadač je pucao iz vatrenog oružja na vatrogasne ekipe, koje su pokušale da priđu kući koja gori u blizini jezera u tom gradu.

Policija je evakuisala ceo kvart, a vatrena stihija je u međuvremenu zahvatila još dve kuće i jedan automobil. Za napadačem se traga, saopštila je policija i dodala da više nema "aktivne oružane paljbe".

Mediji u SAD ističu da je ovo najnoviji od mnogih incidenata sa vatrenim oružjem i smrtnim posledicama, nakon što je zemlju potresao masakr u osnovnoj školi "Sendi Huk".

Javnost traži strože zakone, kazne i kontrolu naoružanja, a ima mnogo poziva na preispitivanje odnosa nacije prema vatrenom oružju. Podršku takvim inicijativama daje i predsednik SAD Barak Obama.

  • 24.12.2012 19:37
    Nije prvi put da se ovako nešto dešava.

    http://www.youtube.com/watch?v=SRhBs4cDWyk

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet