iBej krcat neželjenim božićnim poklonima

Prošle godine vrednost nepoželjnih božićnih poklona stavljenih na prodaju u Francuskoj iznosila je 359 miliona evra, a ove godine ona bi mogla biti i veća jer je svaki drugi anketirani Francuz izrazio spremnost da proda poklon koji mu se ne dopada.
Prošle godine vrednost nepoželjnih božićnih poklona stavljenih na prodaju u Francuskoj iznosila je 359 miliona evra, a ove godine ona bi mogla biti i veća jer je svaki drugi anketirani Francuz izrazio spremnost da proda poklon koji mu se ne dopada.

Od prodaje ovogodišnjih božićnih poklona koji im se nisu svideli, Francuzi se nadaju da će u proseku zaraditi 90 evra.

Prosečna cena božićnog poklona koji nezadovoljni vlasnik prodaje u Francuskoj je 41 evro, dok je u Austriji taj prosek najviši u EU i iznosi 57 evra.

Ove godine u ponedeljak u 9 sati uveče na francuskom "iBeju" je već bilo između 100.000 i 150.000 predmeta više na prodaju nego istog dana ujutru.

"Kao i obično, odeća i modni detalji kao što su kravate su najbrojniji, a najomraženiji poklon je alat za sitne popravke u domaćinstvu" tvrdi potparolka francuskog "iBeja" Leila Gilani-Liar.

Pokloni, koje Francuzi takođe najčešće prodaju, su kačketi, prateća oprema za mobilne telefone, zatim knjige i stripovi.

Ove godine prvi put CD-ovi i DVD-ovi nisu na čelu najprodavanijih poklona, jer su bili i manje zastupljeni.

Kao razloge prodaje poklona za Božić, Francuzi navode štednju, način da plate praznične troškove ali i dupliranje poklona jer je svaki deseti anketerani izjavio da je dobio dve godine zaredom isti poklon od iste osobe.

Francuzi već od 25. decembra počinju sa prodajom nepoželjnih božićnih poklona. Prošle godine je svaki treći Francuz koji je  prodao bar jedan neželjeni poklon.

  • dejan

    26.12.2012 13:16
    gimli
    ali zato imamo kupindo i limundo sto niko u evropi nema.
    mmmmmmm,samo sto su po provoziji malo skuplji od ebay-a!!!!!cak i stvari su skuplje nego na ebay-u
  • iVosha

    26.12.2012 12:46
    "iBej"? Uzelo mi je vremena da shvatim da ovo znaci "ebay". Jel to po Vuku, hahaha...
  • Gimli

    25.12.2012 18:41
    mi nemam e-buy, niti ćemo ga skoro imati :(
    al' zato imamo platformu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet