Grčki poljoprivrednici blokirali puteve širom zemlje

Hiljade poljoprivrednika su širom Grčke traktorima na desetak mesta blokirale glavne puteve u znak protesta zbog teškoća prilikom otplate kredita.
Hiljade poljoprivrednika su širom Grčke traktorima na desetak mesta blokirale glavne puteve u znak protesta zbog teškoća prilikom otplate kredita.

Od podneva je zatvoren autoput koji u severnoj Grčkoj povezuje granicu s Turskom i luku Igumenica na Jonskom moru, koja je glavna spoljnotrgovinska veza Grčke i Turske sa Zapadnom Evropom. Poljoprivrednici ne popuštaju uprkos dolasku jakih snaga policije.

"Problemi poljoprivrede su od najvišeg značaja za društvo, za privredu i zemlju. Njeno jačanje je osnova ozdravljenja privrede" rekao je grčkim medijima sekretar udruženja poljoprivrednika (PAAE) Janis Panagis.

Poljoprivrednici severa Grčke su za ponedeljak u podne zakazali izlazak mašinama na glavne autoputeve u okolini Soluna, ali za sada ne prete da će ih blokirati.

Traktori su strateški rasporedjeni na raskrsnicama drugih puteva severne i srednje Grčke, koji vode ka Atini i dalje ka jugu, i poljoprivrednici u proglasu prete da će ih zatvoriti u znak protesta "zbog državnog terora", prenose atinski mediji.

Na jednom mestu na autoputu Solun-Atina, poljoprivrednici su danas zaposeli naplatnu stanicu i podigli rampe. Vozila su besplatno prolazila više od jednog sata, dok nije stigla policija.

Nakratko je bio zaposednut i glavni put na Peloponezu gde se poljoprivrednici tek dogovaraju o mestima na kojima će sutra blokirati saobraćaj širom te južne oblasti Grčke gde je jedan od glavnih puteva blokiran već pet dana.

Na svim važnijim raskrsnicama na Peloponezu su desetine traktora čiji vozači čekaju da na znak poljoprivrednih udruženja zaustave saobraćaj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.