VIDEO: Ahmedinedžada gađali cipelama

Grupa salafista gađala je u Kairu cipelama iranskog predsednika Mahmuda Ahmadinedžada koji se nalazi u istorijskoj poseti Egiptu.
Grupa salafista gađala je u Kairu cipelama iranskog predsednika Mahmuda Ahmadinedžada koji se nalazi u istorijskoj poseti Egiptu.

CNN podseća da je reč o najvećoj uvredi u muslimanskom svetu.

CNN navodi da je na snimku agencije Anadolije prikazan nasmejani Ahmadinedžad koji se rukuje sa okupljenom masom koja je došla da ga pozdravi u Kairu da bi u jednom trenutku najmanje jedan muškarac bacio cipelu na iranskog predsednika.

To isto je učinilo još nekoliko muškaraca, saopštio je egipatski tužilac.

"Ubio si našu braću", uzviknuo je jedan od "napadača", navodeći da je jedna cipela pogodila pripadnika službe obezbeđenja.

Za sinoćnji napad na Ahmadinedžada uhapšena su četvorica muškarca koja su potom puštena na uslovnu slobodu, uz plaćenu kauciju od po 75 dolara za svakog.

Prema egipatskom tužiocu, iza napada stoje salafisti koji slede sunitsku muslimansku doktrinu i suprotstavljaju se ideji da se šiitski muslimani mešaju u politička dešavanja u Egiptu.

Oni optužuju Iran da finansiraju šiite da šire svoju doktrinu u Egiptu, u kome su suniti većina.

Ahmadinedžadova poseta Egiptu je prva poseta iranskog predsednika Egiptu od Islamske revolucije 1979. godine.

  • jamajka

    06.02.2013 15:26
    e svasta...
    ...takvog liberala da gadjaju cipelama :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.