SAD: Bivši policajac objavio rat policiji

Policija u Kaliforniji pretražuje jedan planinski ski centar u potrazi za bivšim policajcem iz Los Anđelesa koji se tereti za trostruko ubistvo i ranjavanje još dve osobe, nakon što je objavio rat policiji iz tog grada.

Policija u Kaliforniji pretražuje jedan planinski ski centar u potrazi za bivšim policajcem iz Los Anđelesa koji se tereti za trostruko ubistvo i ranjavanje još dve osobe, nakon što je objavio rat policiji iz tog grada.

Kristofer Dorner (33), koji je 2008. godine otpušten iz losanđeleske policije, svoj ubilački pohod započeo je prošlog vikenda, kada je ubio Moniku Kvan (28) i njenog verenika u gradiću Irvin. Otac ubijene devojke je penzionisani kapetan policije u Los Anđelesu koji je zastupao Dornera pred disciplinskom komisijom kada je optušten.

Nakon nekoliko dana skrivanja, on je juče ubio jednog policajca u Riversajdu, dok je dvojicu ranio. Prethodno je na svom Fejsbuk profilu napisao da je to osveta svim policajcima u južnoj Kaliforniji.

"Nasilje će biti veoma izraženo. Vodiću nekonvencionalni i asimetrični rat sa svim osobama koje nose uniforme policije Los Anđelesa. Napadi će se zaustaviti kada se bude saopštila istina o mojoj nevinosti", piše u njegovom manifestu ostavljenom na internetu.

Šef policije u Los Anđelesu Čarli Bek izjavio je da je Dorner ekstremno opasan i da je dobro istreniran, pošto je prethodno bio u američkoj vojsci. Policija procenjuje da Dorner kod sebe ima više komada oružja, uključujući i automatsku pušku, kao i zolju.

  • pawlle

    08.02.2013 13:56
    big brother live
  • Filmofil

    08.02.2013 10:20
    Rambo, I deo
    Neverovatno. Jos ako i zapali benzinsku pumpu, posumnjacu da radi po scenariju za film...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.