Tokio najskuplji grad na svetu

Najskuplji grad na svetu je Tokio, a najjeftiniji Karači, rezultati su ankete koju već 20 godina sprovodi konsutantska kuća "Ikonomist intelidžens junit" (Economist Intelligence Unit).
Najskuplji grad na svetu je Tokio, a najjeftiniji Karači, rezultati su ankete koju već 20 godina sprovodi konsutantska kuća "Ikonomist intelidžens junit" (Economist Intelligence Unit).

Na prvom mestu liste od 131 najskupljih gradova sveta, prestonica Japana se našla 14. put za redom, ispred još jednog japanskog grada - Osake - i trećeplasiranog australijskog Sidneja, preneo je belgijski list Libr belžik.

Četvrtu i petu poziciju dele Oslo i Melburn, ispred Singapura i Ciriha, koji je pao za šest mesta u odnosu na pre godinu dana. Pariz se našao na osmom, Karakas na devetom, a Ženeva na 10. mestu.

U poslednjih pet godina, evropske gradove na toj listi sve više potiskuju azijski i australijski gradovi.

Njujork se našao ove godine na 27. mestu, za razliku od prošle godina kada je bio na 19. poziciji.

Na ovoj listi najjeftiniji grad je pakistanska prestonica Karači, potom slede dva indijska grada Mumbaj i Nju Delhi. Četvrti najjeftiniji grad u svetu je nepalski Katmandu. Peto mesto najjeftinijih gradova sveta dele Alžir i Bukurešt, a potom slede Kolombo, Panama Siti, Džeda i Teheran.

  • Kurbla

    12.02.2013 15:29
    tkio?
    A ja mislio Crih

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.