Novi napad na Tajlandu

Od bombe na putu koju su, kako se pretpostavlja aktivirali muslimanski ekstremisti, na jugu Tajlanda poginula su trojica policajaca.

Od bombe na putu koju su, kako se pretpostavlja aktivirali muslimanski ekstremisti, na jugu Tajlanda poginula su trojica policajaca.

Muslimanski ekstremisti uglavnom napadaju bezbednosne snage i učitelje, koje smatraju predstavnicima vlade u zemlji u kojoj dominiraju budisti.

Tajlandska vlada i jedna od nekoliko muslimanskih pobunjeničkih grupa počeće mirovne pregovore u Maleziji 28. marta u naporima da se okonča krvavi sukob na jugu zemlje u kome je preko 5.500 ljudi izgubilo život od 2004. godine.

Tajlandska vojska drži 60.000 vojnika na jugu koji su tamo poslati da sprovedu vanredno stanje, ali su pobunjenici i pored toga redovno izvodili napade na tajlandske ustanove, škole, prodavnice i kafiće, kao i pojedince zaposlene u državnim ustanovama bez obzira da li su muslimani ili budisti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.