U Rusiji zabranjene filijale stranih banaka

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon koji zabranjuje stranim bankama da otvaraju filijale u Rusiji, objavljeno je na sajtu Kremlja.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon koji zabranjuje stranim bankama da otvaraju filijale u Rusiji, objavljeno je na sajtu Kremlja.

Zakon predviđa da strane finansijske organizacije u Rusiji mogu da rade samo preko svojih kćerki-firmi i predstavništava, prenosi Itar tas.

Vlada objašnjava da je predložila da se uvede takva zabrana zbog nemogućnosti ruskih regulatornih organa da u punom obimu sprovodi nadzor nad filijalama stranih banaka jer način njihovog funkcionisanja ne potpada pod jurisdikciju Rusije.

Zabrana otvaranja filijali stranih banaka je u stvari već na snazi jer nijedna nije registrovana, tako da je potpisivanje zakona samo potvrda postojećeg stanja. Istovremeno, kćerke-firme stranih banka aktivno posluju na ruskom tržištu.

  • novosadjan

    15.03.2013 22:53
    ali zatu u srbiji nisu zabranjene ruske banke ni firme strasno da strasnije ne moze biti jedino nasi d...lisci ne vide sa kim imaju posla
  • Dejan

    15.03.2013 15:53
    Novi Adolf
    Putin polako, ali sigurno uspostavlja fašistički režim u Rusiji. Ovo sa stranim bankama je samo mali deo toga. Veliki problem je što je (Ras)Putin mnogo pametniji nego što je bio Hitler, a nije ni lud. A i Rusija raspolaže sa mnogo resursa...
  • Jogi Letač

    15.03.2013 15:35
    Za neupućene, kod nas je to odavno na snazi. Npr Erste banka, je posebna banka registrovana u Srbiji, ali nije filijala austrijske banke. A o ojađivanju građana, te strane banke su samo videle od naših kako ovde mogu da se šišaju ovce, pa što bi oni bili ludi da to ne rade, kad se može.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet