Kabul: Otkriveno osam tona eksploziva

Avganistanska obaveštajna agencija saopštila je da je otkrila 7.800 kilograma eksploziva u jednom kamionu.

Avganistanska obaveštajna agencija saopštila je da je otkrila 7.800 kilograma eksploziva u jednom kamionu.

Da je eksplodirao razneo bi sve u radijusu od 1,5 km. Tim eksplozivom je, kako je saopštila avganistanska obaveštajna agencija, bio planiran napad u naseljenom delu Kabula.

Napad je planirala mreža Hakani sa sedištem u Pakistanu i talibanske vodje, saopštio je nacionalni Direktorat za bezbednost (NDS), prenela je agencija AFP. Portparol obaveštajne agencije Šafikulah Tahiri rekao je da je eksploziv pronađen pre tri dana, skriven u vrećama za cement u kamionu u istočnom predgrađu Kabula.

U razmeni vatre tokom racije u utorak ujutro ubijena su petorica osumnjičenih ekstremista koji su planirali napad, a dvojica su uhapšena, kazao je Tahiri

  • 15.03.2013 13:46
    Nema sikiracije, to je samo eksploziv. Nevolja bi bila da su otkrili kamion pun sapuna i paste za zube.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet