SAD: Dodatni presretači na Aljasci

Američka vojska će razmestiti dodatnih 14 aniraketnih presretača na Aljasci, kao odgovor na rastuće pretnje koje stižu iz Severne Koreje.

Američka vojska će razmestiti dodatnih 14 aniraketnih presretača na Aljasci, kao odgovor na rastuće pretnje koje stižu iz Severne Koreje.

SAD su već rasporedile 30 presretača u Kaliforniji i na Aljasci, izjavio je sekretar za odbranu SAD Čak Hejgel. "Raketni štit SAD je spreman da nas zaštiti od napada iz Severne Koreje, koja se u poslednje vreme upustila u niz neodgovornih provokacija", kazao je Hejgel. On je potez američke vojske ocenio kao "korak ispred" pretnje Severne Koreje.

Prema ocenama analitičara, Severna Koreja ima rakete koje mogu da pogode Južnu Koreju i Japan, ali se još ne zna da li su u mogućnosti da ispale i rakete dalekog dometa. Međutim, američki zvaničnici strahuju da je Pjongjang napredovao i na tom planu, poslavši satelit u orbitu, dok nuklearni program ne staje.

Severna Koreja je prethodnih dana iznela niz pretnji, saopštivši da odustaje od mira sa južnim susedom koji je potpisan pre 60 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet