Šangaj: U reci pluta 12.566 svinja

Broj uginulih svinja nađenih kako plutaju po rekama u i oko Šangaja dostigao je 12.566, saopštile su lokalne vlasti.
Broj uginulih svinja nađenih kako plutaju po rekama u i oko Šangaja dostigao je 12.566, saopštile su lokalne vlasti.

Iz reke Huangpu u Šangaju, iz koje se pijaćom vodom snabdeva 23 miliona stanovnika tog grada, danas je izvučeno još 611 svinja. U toj reci je od 8. marta pronadjeno ukupno 8.965 uginulih svinja.

Veruje se da bačene svinje potiču od uzgajivača iz uzvodnog grada Đijasinga, u susednoj provinciji Džedjiang. Ipak, zamenica gradonačelnika tog grada Džao Šumei kazala je da nema dovoljno dokaza da sve uginule životinje potiču iz njenog grada. Vlasti Đijasinga, u kojem se nalazi veliki broj malih farmi svinja, saopštile su sinoć da su iz svojih reka izvukli 3.601 uginulu svinju.

Načelnik uprave za veterinu u kineskom ministarstvu poljoprivrede Ju Kangdžen, koji je otputovao u Šangaj kako bi istražio slučaj, rekao je danas lokalnim medijima da nije bilo velike epidemije bolesti među svinjama, ali da su neki uzorci bili pozitivni na dva virusa česta kod svinja. Ju je kazao i da su uzrok uginuća bili i hladno vreme i nagle temperaturne promene.

Lokalno stanovništvo smatra da je bacanje uginulih svinja učestalo posle pokretanja policijskih kampanja za suzbijanje ilegalnog trgovanja proizvodima od svinjskog mesa dobijenog od zaraženih životinja.

Vlasti Šangaja više puta su saopštile su da je gradska voda ispravna za piće, ali je stanovništvo zabrinuto da bi voda mogla da bude zagadjena zbog truljenja lešina svinja u vodi.

  • Bloody Nine

    17.03.2013 15:13
    haha idi prepade me, ja reko u novom sadu u sangaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet