Štrajkači glađu u Gvantanamu ne odustaju

Broj zatvorenika - štrajkača glađu u američkoj bazi Gvantanamo na Kubi, traje gotovo nedelju dana, otkako se popeo na 100, saopštila je vojska SAD.
Broj zatvorenika - štrajkača glađu u američkoj bazi Gvantanamo na Kubi, traje gotovo nedelju dana, otkako se popeo na 100, saopštila je vojska SAD.

U Gvantanamo beju nalazi se 166 zatvorenika, od čega se tačno njih stotinu vode kao štrajkači glađu, počevši od petka prošle sedmice, rekao je potpukovnik Semjuel Haus.

Među onima koji štrajkuju, 23 prinudno dobija tečnost kako bi se sprečila njihova smrt od izgladnjivanja, a četvoro je prebačeno u bolnicu radi nadgledanja.

Advokati osporavaju podatke američke vojske u vezi sa brojem štrajkača glađu u Gvantanamo beju, još otkako je taj štrajk počeo u februaru u znak protesta zbog loših uslova i neograničenog držanja u pritvoru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet