Tojota povlači 242.000 "prijusa" i "leksusa"

Japanski proizvođač automobila Tojota povući će 242.000 modela "prijus" i "leksus" u svetu zbog problema sa kočenjem, iako nema izveštaja o nesrećama zbog problema.

Japanski proizvođač automobila Tojota povući će 242.000 modela "prijus" i "leksus" u svetu zbog problema sa kočenjem, iako nema izveštaja o nesrećama zbog problema.

Vozači ta dva modela, proizvedena između marta i oktobra 2009, žalili su se da moraju jače nego ranije da nagaze kočnicu.

Portparol kompanije u Tokiju navodi da je zbog slabosti materijala dolazilo do pukotina kroz koje je azot kapao u tečnost za kočnice, utičući na efikasnost kočenja. Nije prijavljena nijedna nesreća, ali je Tojota primila više od 90 žalbi od kupaca širom sveta.

Kompanija će povući 117.000 vozila u Japanu, 91.000 u Severnoj Americi, 30.000 u Evropi i 3.000 u azijsko-pacifičkom regionu. Tojota je, zbog raznih problema, u poslednjih nekoliko godina povukla milione vozila, ugroziši nekadašnju reputaciju zasnovanu na bezbednosti i pouzdanosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet