Aplauzi Tuzlaka posle intoniranja himne Srbije

Navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine iz Tuzle zadali su "domaći zadatak" svima u regionu, pošto su uoči prijateljske utakmice sa Srbijom aplauzima pozdravili himnu "Bože pravde".

Navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine iz Tuzle zadali su "domaći zadatak" svima u regionu, pošto su uoči prijateljske utakmice sa Srbijom aplauzima pozdravili himnu "Bože pravde".

Mlade selekcije BiH i Srbije odigrale su 1:1, a tokom svih 90 minuta navijači domaćina glasno su bodrili svoj tim, ali bez ijednog uvredljivog povika na račun gostiju.

Time su pokazali da uz malo dobre volje i uzajamnog poštovanja sportski događaji mogu da budu praznik za sve aktere.

Naravno, nije baš sve bilo savršeno, jer su nekoliko puta tokom utakmice Tuzlaci "prozivali" Sarajlije apostrofirajući rivalstvo pristalica Slobode sa navijačima Željezničara i Sarajeva. Upućeni tvrde da je to zato što je tuzlanska Sloboda ispala iz elitne divizije, a njeni navijači krivca vide upravo u sarajevskom klubovima.

  • Steva

    06.06.2013 07:58
    Sve mi liči na dobro reklamiranu šminku.Obično i ja tapšem, kad hoću nekog da z......am!Još mnogo vode treba da protekne Dunavom.Nije naglo počelo,ne može se odjednom zaustaviti!
  • 06.06.2013 06:12
    NS
    Jos kada bi istrazili i kaznili one koji su 1992. pobili mlade vojnike koji su se nenaoruzani povlacili grada mogao bih da poverujem u iskrenost tog aplauza...
  • Tuzlak-Novosadjanin

    06.06.2013 05:45
    prešao Drinu 92.
    Pozdrav!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.