450 radnika se razbolelo zbog vode

Oko 450 radnika fabrike odeće u blizini Dake u Bangladešu razbolelo se u toku svoje smene, a vlasti smatraju da je razlog tome voda.
Oko 450 radnika fabrike odeće u blizini Dake u Bangladešu razbolelo se u toku svoje smene, a vlasti smatraju da je razlog tome voda.

 

Bolesni radnici su povraćali, imali mučninu i bolove u stomaku dva sata nakon početka njihove smene u sredu. Svi su dobili neophodan bolnički tretman i oni koji su se osećali bolje pušteni su iz bolnice.

Fabrika se opskrbljuje pijaćom vodom iz podzemnog rezervoara, koji je spojen sa rezervoarom na vrhu osmospratne zgrade iz kog se za svaki sprat pune baloni. Pijaća voda je obezbeđena odvojeno od vode iz česme, za koju su radnici upozoreni da je ne piju.

Fabrika koja zapošljava oko 6 hiljada ljudi, zatvorena je u sredu, a rezervoar je očišćen preko noći, pa fabrika ponovo radi, jer je sada voda ispravna za piće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.