Rusija: Treći helikopter Mi-8 se srušio za mesec dana

U ruskoj oblasti Habarovsk danas se srušio helikopter Mi-8 sa četiri člana posade, o čijoj se sudbini još ništa ne zna, saopštilo je regionalno odeljenje ministarstva za vanredne situacije.
U ruskoj oblasti Habarovsk danas se srušio helikopter Mi-8 sa četiri člana posade, o čijoj se sudbini još ništa ne zna, saopštilo je regionalno odeljenje ministarstva za vanredne situacije.

Spasilačke ekipe su otpočele potragu za ostacima helikoptera koji je, na liniji Tugur-Briakan, prevozio tri tona prehrambenih proizvoda. Helikopter je pripadao društvu za dobrovoljnu podršku armiji, avijaciji i mornarici.

To je već treći slučaj pada helikoptera Mi-8 na teritolriji Rusije za poslednjih mesec dana. Prvi pad se dogodio pre tačno mesec dana, kada je Mi-8 pretrpeo katastrofu u Irkutskoj oblasti. Tada je poginulo svih devet članova posade.

Sledeća nesreća jebila 28. maja u Saratovskoj oblasti, kada je pri padu vojnog Mi-8 poginula jedna osoba, a dve su uspele da se spasu.

Rusko ministarstvo odbrane je posle tog incidenta obustavilo letove helikoptera Mi-8 dok se ne utvrde uzroci tih katastrofa.

Helikopteri tog tipa nalaze se i u avio-parku predsednika Rusije Vladimira Putina i premijera Dmitrija Medvedeva, ali su njihovi predstavnici saopštili da se zabrana ministarstva ne odnosi na letilice rukovodećeg tandema.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet