Obami drastično pada popularnost

Popularnost američkog predsednika Baraka Obame pala je na samo 41 odsto onih koji podržavaju njegov rad, dok čak 53 odsto tvrdi da nije zadovoljno kako on obavlja predsedničku funkciju, navodi se u istraživanju Pju istraživačkog centra.
Popularnost američkog predsednika Baraka Obame pala je na samo 41 odsto onih koji podržavaju njegov rad, dok čak 53 odsto tvrdi da nije zadovoljno kako on obavlja predsedničku funkciju, navodi se u istraživanju Pju istraživačkog centra.

U odnosu na pre godinu dana, Obama je izgubio 14 odsto podrške i razlika između onih koji ga podržavaju i onih koji ga ne podržavaju nikada tokom njegovog predsedničkog mandata nije bila veća, prenosi sajt Politiko.

Pju istraživački centar napravio je i poređenje poslednja tri predsednika SAD u petoj godini mandata, i prema toj tabeli, gore od Obame, sa 36 odsto podrške u tom trenutku nalazi se Džordž Buš mlađi, dok je daleko ispred njega bio Bil Klinton u prvoj godini svog drugog mandata, sa podrškom od 58 odsto ispitanika.

Obama se najlošije kotira kada je reč o ekonomiji, pošto samo 31 odsto navodi da zemlju vodi na tom polju na dobar način, a čak 65 odsto ne misli tako. Jedino gde još ima pozitivnu ocenu, Pju centar navodi borbu protiv terorizma, gde Obaminu politiku podržava 51 odsto Amerikanaca, a ne podržava 44 odsto.

Istraživanje je sprovedeno od 30. oktobra do 6. novembra.

  • 10.11.2013 15:09
    Pavlovićevu ... brzo ...
  • Vlada

    10.11.2013 09:27
    ...
    Predsednici su marionete. Radio, ne radio, kako god radio, svira ti radio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.