Aplikacija za telefon za koju vam treba lekarski recept

Jeste li spremni da medicinske savete primate od svog "pametnog" telefona? Aplikacija BlueStar koja to omogućava ove godine će se naći na tržištu.
Jeste li spremni da medicinske savete primate od svog "pametnog" telefona? Aplikacija BlueStar koja to omogućava ove godine će se naći na tržištu.

Njen kreator je kompanija WellDoc, a kuriozitet je što će to biti prva telefonska aplikacija za koju vam treba lekarski recept.

Istina, svako ko poželi aplikaciju će moći da skine na svoj "pametni" telefon, tablet ili kompjuter, ali će moći da ga koriste samo oni koji imaju potrebni kod koji izdaje apoteka.

Mali broj ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama već koristi BlueStar, a stvaraoci aplikacije su obećali da će se taj broj u 2014. godini povećati jer je prihvata sve veći broj velikih korporacija. Cena će zavisiti od recepta, ali se procenjuje da će mesečno prelaziti cifru od 100 dolara.

Aplikaciju je 2010. godine odobrila američka Agencija za hranu i lekove (US Food and Drug Administration), a pomaže prvenstveno ljudima sa dijabetesom tipa 2, podseća ih kad je vreme da provere nivo šećera u krvi, savetuje ih kako i kada da kontrolišu fluktuaciju, i nudi im druge savete.

BlueStar ne nadgleda pacijente direktno, kao na primer FuelBand, ali se od njih očekuje da unose informacije o tome šta su i kada jeli, kako bi im aplikacija kreirala adekvatne savete. Režim kojem je pacijent podvrgnut može nadgledati i lekar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.