SP 2018: Het-trik Ronalda, Španija i Portugal podelili bodove

Fudbaleri Portugalije i Španije odigrali su nerešeno, rezultatom 3:3, u prvom kolu Grupe B Mundijala u Rusiji.
Meč koji je najavljen kao najjači derbi grupne faze takmičenja opravdao je sva očekivanja fanova najvažnije sporedne stvari na svetu. Publika u Sočiju, ali i milioni kraj malih ekrana, mogli su da uživaju u pravom prazniku fudbala. Mnogo prilika, majstorije na obe strane, te het-trik Ronalda, obeležili su utakmicu.
 
Golove su postigli Ronaldo u 4, 44 i 88. minutu, Košta u 24. i 55. minuta, te Naćo u 58. minutu meča.
 
Prvenstvo je loše počelo za Špance. Najpre su ostali bez selektora koji ih je odveo na Mundijal, a onda je gol De Hee već u 4. minutu sa bele tačke zatresao kapiten Portugala Kristijano Ronaldo. 
 
Izabranici Fernanda Jera su prvi put pripretili u 10. minutu preko Davida Silve. Nastavili su da prete, a trud se isplatio u 24. minutu kada je Košta uspeo da se izbori sa odbranom Portugalaca i izjednači rezultat.
 
Nastavila je Španija da pritiska protivnika, ali u finišu prvog poluvremena Ronaldo šutira sa 17 metara direktno u golmana nekadašnjeg evropskog i svetskog prvaka. De Hea izuzetno loše interveniše i Portugal odlazi na odmor sa vođstvom od 2:1.
 
Na početku drugog dela igre Španija preuzima inicijativu. Košta još jednom izjednačuje rezultat. Silva centaršutom ubacuje loptu u šesnaesterac ka Busketsu, koji lepo spušta loptu za Koštu. Napadaču Atletiko Madrida nije bilo teško da loptu prosledi u mrežu.
 
"Crvena furija" je nastavila furiozno, videlo se da im egal u ovom meču nije cilj. Već posle tri minuta stigli su do vođstva. Ponovo je Silva pravio akciju po levoj strani, zajedno sa Iskom. Na kraju, lopta dolazi do Naćoa koji hvata odličan poluvolej i postiže sjajan gol za preokret rezultata.
 
Obe ekipe sa Pirinejskog poluostrva igraju izuzetno napadački. Kada se meč već bio primirio, grešku u blizini šesnaesterca pravi Pike, koji u 88. minutu neopreznim startom obara Ronalda. 
 
Najbolji igrač sveta i kapiten Portugala uzima loptu i namešta se za izvođenje šuta. Ronaldo upućuje izvanredan šut ka golu De Hee koji je mogao samo pogledom da isprati odlazak lopte u rašlje. 
 
Do kraja meča Portugal je imao još nekoliko prilika preko Kvarežme, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, i ponovo preko Ronalda.
 
U prvom meču Grupe B Iran je savladao Maroko rezultatom 1:0, o čemu možete da čitate OVDE. Na čelu grupe B nalazi se Iran, a iza njega su Portugal i Španija sa po jednim bodom.
 
U drugom kolu Portugal će igrati protiv Maroka, a Iran će se sastati sa Španijom. Oba meča su na programu 20. juna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).