SP 2018: Hrvatska startovala sigurnom pobedom nad Nigerijom

Fudbaleri Hrvatske savladali su Nigeriju rezultatom 2:0 u okviru prvog kola grupe D na Svetskom prvenstvu u Rusiji.
"Vatreni" su do tri boda stigli zahvaljujući autogolu Eteboa u 32. minutu i Modrićevom pogotku iz penala u 71. minutu meča.
 
U duelu u Kalinjingradu Hrvati su bili bolji, tempirali su ritam meča, ali su i Nigerijci imali svoje prilike koje nisu uspeli da realizuju. 
 
Ekipa Zlatka Dalića prvu šansu je imala već u trećem minutu meča kada je napadač Intera Ivan Perišić ubacio loptu u peterac protivnika, ali pokušaj Rebića osujetila je odbrana afričkog tima.
 
U prvih 10 minuta duela oslobodili su se i "Super orlovi", ali je prvu ozbiljnu šansu imala Hrvatska, kada je Perišić odlično šutirao sa nekih 18 metara. Međutim, ta lopta je otišla malo iznad prečke.
 
Hrvati su, uz Argentinu, favoriti u grupi D za prolazak u drugu fazu takmičenja. To su opravdali i u ovom meču, a prva potvrda njihovog pritiska stigla je u 32. minutu utakmice. 
 
Modrić je izveo korner, lopta je stigla do Mandžukića koji ju je zakačio glavom, potom se odbila o Eteboa, prešla gol liniju, a hrvatski igrači su mogli da proslave vođstvo na meču.
 
Kako je utakmica odmicala, tako su Hrvati bili sigurniji, igrali su bez ikakve panike. Na drugoj strani, ozbiljnu priliku imala je Nigerija na početku drugog dela igre, kada je Viktor Mozes ubacio loptu pred gol Subašića. Za loptu se izborio Balogun, ali je njegov udarac blokiran, pa su "Super orlovi" imali novi pokušaj iz kornera.
 
Novo slavlje za "Vatrene" došlo je u 69. minutu, kada je u šesnaestercu Nigerije srušen Mandžuka. Kako se "školski" izvodi penal pokazao je veznjak Real Madrida Luka Modrić, koji je povećao vođstvo Hrvatske na 2:0.
 
Nigerija je pokušavala da pronađe odgovor za dobro postavljene igrače Hrvatske, ali odgovora ove večeri u Kalinjingradu nije bilo. Štaviše, Hrvati su imali priliku da u finišu uvećaju rezultat, ali se sebičnim pokazao Mateo Kovačić.
 
Vezista Reala je ušao u šesnaesterac Nigerije, na drugoj stativi imao je slobodnog igrača i umesto pasa, Kovačić je šutirao direktno u čuvara mreže.
 
Posle prvog kola u grupi D, Hrvatska je prva na tabeli sa tri boda, dok se iza nje nalaze Argentina i Island, koji su ranije danas podelili bodove, o čemu možete da čitate OVDE.
 
Naredne utakmice u grupi D igraju Argentina i Hrvatska (21. jun) i Nigerija protiv Islanda (22. jun).
  • Lala

    17.06.2018 07:08
    Crnjak
    Jos jedan vid provokacije suseda da se oslabi pregovaracka sila svemoguceg, da su dali jos jedan gol Volin bi dobio napad ustastva.
  • Bcz

    16.06.2018 23:41
    Dobro su igrali hrvati .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.