SP 2018: FSS ulaže žalbu zbog suđenja; VAR: Brih odbio da pogleda snimak

Funkcioneri Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević i Jovan Šurbatović najavili su žalbu Fifi zbog tendencioznog suđenja Felsiksa Briha na meču Srbija – Švajcarska.
Najveću ljutnju kod čelnika srpske kuće fudbala izazvao je nedosuđen penal nad Mitrovićem pri rezultatu 1:1, koga su u šesnaestercu držala dva protivnička igrača.
 
"Sve je jasno, već smo obavili dosta razgovora, zvanično ćemo uputili žalbu i protest Fifa na suđenje. Ne očekujem neke spektakularne odluke, ali mi imamo još jednu utakmicu i nećemo se tako lako odreći osmine finala", rekao je Milošević.
 
Dodao je da ne traži opravdanje za izgubljenu utakmicu.
 
"Ali ako uvedemo sistem koji treba neke stvari da reguliše, a mi u dve utakmice doživimo ovakve stvari. Ni protiv Kostarike nije pozvan VAR za penal nad Mitrovićem, isti penal koji je suđen za Hrvatsku protiv Nigerije. Ovo je malo skandaloznija odluka u kojoj je gospodin dosudio kontra faul. Onda je pitanje što smo uveli VAR. Onda je očigledno da taj VAR važi samo po potrebi", rekao je Milošević.
 
Kaže da ispada da pričamo samo o jednom detalju, ali da taj jedan detalj odlučuje utakmicu, jer "na 1:1 da je penal i damo gol potpuno je drugačija priča".
 
"Uz konstantno tendenciozno suđenje, ta odluka nije jedina bila sporna. Ja sam u prvom poluvremenu video da čovek ima tendenciozne odluke. Prvi naš start bio je žuti karton, drugi start je bio žuti. Treći je bio žuti. Prvi faul Matića, prvi Milivojevića, prvi Sergeja. Tu se već videlo da je suđenje tendenciozno. I uz sve to mi smo imali i igru i rezultat, maksimalno dobru situaciju na terenu", rekao je Milošević.
 
"Mi smo kažnjeni za utakmicu protiv Kostarike, koja je bila mirna, bez ikakvih incidenata naših navijača, 10.000 franaka zbog male zastave koja se pojavila 45 minuta pre utakmice na minut. Sada čekamo da vidimo kako će reagovati Fifa na kopačke Šaćirija, na dvoglavog albanskog orla na tribinama, proslava gola je takođe skandalozna. Fifa nema isti tretman za sve", dodao je Jovan Šurbatović.
 
VAR: Brih odbio da pogleda snimak
 
Nemački sudija Feliks Brih odbio je da pogleda snimak situacije kada je oboren Aleksandar Mitrović u kaznenom prostoru Švajcarske, iako su mu pomoćnici sugerisali da koristi VAR tehnologiju.
 
Mitrović je bio u duelu sa Stefanom Lihštajnerom i Fabijanom Šarom u 66. minutu, a Brih je odlučio da dosudi faul u napadu.
 
- VAR je automatski proverio guranje u kaznenom prostoru. Tihi signal je dat na proveru i sugerisano je sudiji Brihu da pogleda snimak. Samo glavni sudija može da odluči da li će da pogleda video snimak, ali je Brih bio zadovoljan prvobitnom odlukom - navodi se na zvaničnom naglogu VAR-a.
  • Okojino da Mbabi

    23.06.2018 22:45
    Ako Fifa ima petlju ponistice utakmicu a onda.....e, Lalo, Lalo...nikad od tebe...ma
  • Novosadista

    23.06.2018 18:50
    otpor
    Sada nasi treba da izadju na mec sa Brazilom i da citavu utakmicu stoje mirno i da se ne pomere.Jedini nacin da se nesto promeni je BOJKOT,bez obzira na kaznu jer iovako nas uvek kaznjavaju na razne nacine.Sada ili nikada treba da pokazemo DOSTOJANSTVO i MIRNIM PROTESTOM pokazati HRABROST.Precutati ovo,/posle onakve odluke u Beogradu/samo ce nastaviti agoniju nasim sportistima na terenima.USTANIMO,PODIGNUTE GLAVE I U STAVU MIRNO i na terenu i na tribinama i ispratimo mec sa Brazilom uz GROMOGLASNO BOZE PRAVDE.
  • Програмер

    23.06.2018 18:49
    идемо на Бразил!
    Косовари имају сад своју државу, па нек играју. И Фифа их је признала. Нормалан швајцарски народ каже да их брукају својим национализмом.

    За душу хрватских навијача (новонасталих после пораза од Швајцарске): http://www.alo.rs/sport/mondijal-2018/hrvati-slavili-pobedu-uz-tompsona/171742/vest.

    За момке који играју за СВОЈУ, колику толику, државу, а могли би и они за друге. Нису показали ни два прста, а камоли три или орлове и певали националистичке песме, а кажњени су. Идемоооооо! Србијааааааааа!



    Уз момке

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).