Blaga kazna FIFA za Šaćirija i Džaku, drastična kazna za FSS

Fudbaleri Švajcarske Granit Džaka i Đerdan Šaćiri biće kažnjeni samo novčano i moći će da igraju protiv Kostarike u poslednjem kolu grupe E Svetskog prvenstva u Rusiji.
Ovakva odluka FIFA sigurno neće obradovati nikoga u Fudbalskom savezu Srbije, pošto je njima dvojici pretila suspenzija od dva meča zbog mešanja politike i sporta na meču sa Srbijom. 
 
Obojica su protiv Srbije postigla po gol za pobedu Švajcarske 2:1 i golove proslavljali pokazivanjem dvoglavog orla sa albanske zastave. 
 
Džaka i Šaćiri su kažnjeni sa po 10.000 švajcarskih franaka, odnosno oko 8.650 evra, dok je Stefan Lihtštajner, kapiten Švajcarske zbog istog prestupa kažnjen upola manjom sumom novca. Njih trojica su prekršila član 57 FIFA pravilnika, a predsednik FS Švajcarske Peter Žilijeron je još ranije najavio da nema potrebe za preteranim strahom kada je reč o kazni za trojicu igrača, ali pre svih Džaku i Šaćirija. 
 
Švajcarska igra treći meč u grupi protiv Kostarike u sredu od 20 časova u isto vreme kada Srbija igra odlučujuću utakmicu sa Brazilom u istoj grupi. Tri reprezentacije bore se za plasman u drugi krug pošto je Kostarika izgubila i matematičke šanse da prođe u narednu rundu takmičenja. 
 
Kažnjeni Kokeza, Krstajić i FSS
 
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i selektor Mladen Krstajić kažnjeni su sa po 5.000 švajcarskih franaka, dok je srpski Savez dobio kaznu od čak 54.000 franaka.
 
Prvog čoveka Saveza Kokezu i selektora Krstajića je FIFA kaznila zbog istupa u javnosti kada su komentarisali suđenje Feliksa Briha. Krstajić je rekao da Briha treba poslati u Hag, a Kokeza za BBC da nas je FIFA opljačkala.
 
Ipak, neočekivano visoku kaznu dobio je srpski fudbalski savez od čak 54.000 franaka dobio zbog, kako se navodi u odluci, poruka diskriminacije navijača i bacanja predmeta na teren tokom meča odigranog u petak u Kalinjingradu. FFS je zbog sličnih razloga bio kažnjen i nakon duela Srbije sa Kostarikom i to sa 10.000 franaka.
  • Јован

    26.06.2018 12:22
    Министар спољних послова
    Дачић ће поништити неправедне једнострано проглашене одлуке ФИФА.
  • ns

    26.06.2018 09:19
    znamo po već koji put da se žaliti ne vredi, svako ko hoće nešto da uradi uradiće i neće biti kažnjen, zašto onda mi ne radimo neke stvari nego samo kukamo ko piz*e. eno prvenstvo je u Rusiji, svi domaći navijaju i za nas, poznati smo po "lepom ponašanju"... zašto ne uzvratimo istom merom, vređanje, ponižavanje, mrak, ulica, pevanje ispred švajcarskog hotela i slično!!!???
  • dobrotvorka

    25.06.2018 23:26
    Platiće
    To predsednik... ipak je to mnooogo manje od obećanih deset "milki"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.