Kraljevčanin krenuo biciklom do Japana

Kraljevčanin Dragan Šibalić krenuo je danas biciklom iz Kraljeva ka Japanu, a na putovanju koje će trajati šest meseci preći će 20.000 kilometara.
Kraljevčanin Dragan Šibalić krenuo je danas biciklom iz Kraljeva ka Japanu, a na putovanju koje će trajati šest meseci preći će 20.000 kilometara.

Planira i da obiđe ceo Japan, za šta će mu trebati oko mesec dana. "Ideja mi je bila da na neki originalan način promovišem Kraljevo i Srbiju. Najbitnije je da me posluži zdravlje i za šest meseci ću preći oko 20.000 kilometara", rekao je Šibalić zahvalivši se svim sponzorima i ljudima koji su mu pomogli da se spremi za put.

Šibalić će, kako je rekao, do Japana voziti preko Ukrajine, Kazahstana, Rusije, Mongolije, trajektom će preći od Vladivostoka do Južne Koreje, gde će imati oko 1.500 kilometara vožnje, i onda trajektom do Japana.

"Fejsbuk i Tviter profil će biti dostupni svima koji će želeti da prate moje putovanje. Otvorio sam i stranicu 'Srbija do Tokija' na kojoj ću pisati najinteresantnije stvari sa putovanja", objašnjava Šibalić, napominjući da će mu društvo od Beograda do Moskve praviti biciklista Ivan Đurić. Šibalić je rekao da će uglavnom spavati u šatoru, jer su recimo u Sibiru razdaljine između gradova ogromne, a u većim gradovima će koristiti hotele.

Plan mu je da vozi oko 150 kilometara dnevno, u zavisnosti od predela kroz koje bude prolazio, a u Srbiju će se vratiti avionom iz Tokija, a možda i vozom iz Vladivostoka Transibirskom železnicom do Moskve.

Šibalić je postao poznat javnosti u Srbiji prošle godine, kada je napravio preko 7.000 kilometara, prateći biciklom košarkaše Partizana od Rusije do Turske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.