Radonjić ubijen zbog sukoba sa zetom Kosmajca?

Kao motiv ubistva Jovice Radonjića (35) policija istražuje i sukob sa Đorđem Zafirovićem, zvanim Zafir, bivšim zetom Dragoslava Kosmajca.
Kao motiv ubistva Jovice Radonjića (35) policija istražuje i sukob sa Đorđem Zafirovićem, zvanim Zafir, bivšim zetom Dragoslava Kosmajca.

"Ubijeni Radonjić i Zafirović su bili nerazdvojni prijatelji i poslovni saradnici do kraja 2012. godine. Smatrali su se braćom, kada je između njih izbio ozbiljan sukob. Detalji razlaza nisu do kraja poznati policiji, ali su loši odnosi između njih dvojice eskalirali u poslednje vreme. Sada u istrazi treba ispitati šta se dešavalo između njih dvojice kako bi se utvrdilo da li taj sukob ima veze sa ubistvom Radonjića", kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Problem policiji u ovom pravcu može da predstavlja činjenica da Zafirović poslednjih meseci živi u ilegali jer su ga najbliži prijatelji Luke Bojovića osumnjičili da je organizovao ubistvo njihovog saradnika Radeta Rakonjca. Zafirovića je za ubistvo Rakonjca osumnjičio Filip Korać, najbliži saradnik Luke Bojovića.

Rakonjac je ubijen 2. aprila 2014. ispred beogradskog kafića "Mariki", a Korać je, odmah posle tog zločina, pobegao iz Srbije u Holandiju. Pre nekoliko meseci se vratio u Srbiju i od tada traje potraga ovog klana za Zafirovićem.

Zafirović je takođe odavno poznat u kriminalnom podzemlju. Prvo ubistvo počinio je 1995. godine u rodnom Nišu. Zbog tog zločina osuđen je i poslat u VPD Kruševac, odakle je pobegao i krio se od policije sve dok slučaj nije zastareo. U Niš se vratio 2004, a njegovi roditelji su privatno unajmili dvojicu policajaca koji su ga obezbeđivali. Ipak, u aprilu 2004. ispred TC "Kalča" na Zafirovića su zapucale Nišlije Đorđe Petković i Aleksandar Kocić. U pucnjavi su, osim Zafirovića, ranjene još tri osobe.

Posle ovog slučaja Zafirović se preselio u Beograd, gde je i počeo da se viđa sa Kosmajčevom ćerkom, sa kojom se zatim i venčao. Razišli su se pre nekoliko meseci, u jeku afere u kojoj se našao njegov tast Kosmajac, koga je premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko-bosa.

Jovica Radonjić ubijen je ispred zgrade na Zvezdari u Beogradu dok je sa prijateljem Milošem Mijatovićem (28) izlazio iz džipa. U njega je pucao nepoznati mladić, za kojim se traga.

  • 13.04.2015 07:29
    E sudstvo, sudstvo
    Ovom liku zastarelo ubistvo i presuda od 1995 do 2004.g. a običnim građanima ni posle 10 godina Infostan(BG) i Informatika(NS) nije. Jedino rešenje se samo nameće.
  • btr

    13.04.2015 00:00
    Ah, da... Zaboravih Vučića, žabu sa velikim ustima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija