Borba da se ne smanji otkup sirovog mleka

Generalni direktor kompanije Imlek Ilija Šetka izjavio je da će se ta kompanija truditi da ne smanjuje otkup sirovog mleka od farmera u narednom periodu i pored svakodnevnih viškova mleka zbog smanjene prodaje.
Generalni direktor kompanije Imlek Ilija Šetka izjavio je da će se ta kompanija truditi da ne smanjuje otkup sirovog mleka od farmera u narednom periodu i pored svakodnevnih viškova mleka zbog smanjene prodaje.

"Mi pokušavamo da ne smanjujemo otkup, kako ne bi ugrozili tu bitnu granu poljoprivrede i kako ne bi ugrozili naše najveće partnere, a to su proizvođači sirovog mleka", rekao je Šetka u Beogradu.

Kako je pojasnio, problem sa viškovima mleka nastao je kada se zatvorilo tržište Rusije za Evropsku uniju, jer je po veoma niskim cenama mleko uvoženo u EU, a Imlek je postao nekonkurentan na tržištu.

"Mi smo postali nekonkurentni sa proizvodima gde se viškovi sirovog mleka pretvaraju u industrijske proizvode, to su mleko u prahu i maslac u bloku. Mi smo sada nekonkurentni, kako na izvoznim tržištima, tako i u Srbiji, jer su to damping cene, cene ispod svih cena, koje mi ne možemo podneti", rekao je generalni direktor Imleka.

Rešenje tog problema, kako je naveo, treba tražiti u trouglu proizvođači sirovog mleka, industrija sirovog proizvoda i država, kako ne bi došlo do nestanka tog dela srpske poljoprivrede.

  • Matematika

    22.04.2015 13:49
    Pa izvezite u Rusiju!
    Ako tamo ovi ne mogu vi možete. Nemojte biti toliko nesposobni da sve mora neko da vam kaže.
    Najlakše je kukati i natovariti bedu na našeg seljaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija