Pirot: Vratili novčanik pun para za svadbu

Iako su od septembra bez posla, Vlada i Lela Andonović iz sela Mali Jovanovac pokazali da još postoje pošteni ljudi.

Vlada i Lela Andonović, iz pirotskog sela Mali Jovanovac, koji su bez redovnih primanja još od septembra prošle godine, kada su primili poslednju platu u preduzeću "Aha Mura-Prvi maj", proteklih dana su bukvalno održali lekciju iz poštenja. Oni su sa kćerkom Miljanom, učenicom srednje Medicinske škole u Zaječaru, na ulici našli novčanik Srđana Pejčića, iz sela Berilovac, zatim mu vratili dokumenta, ali i pozamašnu sumu novca.

"Spremili smo se da odemo na svadbu kod jednog prijatelja u naselju Radin Dol. Kada smo pronašli novčanik ni jednog momenta se nismo dvoumili. U njemu su bila lična dokumanta, platne kartice i pozamašna suma gotovine. Na osnovu podataka iz lične karte, pronašli smo čoveka i vratili mu kompletan novčanik", kaže skromno Vlada. "Svakome može da se dogodi da na trenutak izgubi neku stvar ili kao što je to bilo u ovom slučaju novčanik. Čim smo ga pronašli stavili smo se u ulogu čoveka koji je ostao bez njega. Odmah smo ga potražili i vratili mu ono što je njegovo. Ispostavilo se da je vlasnik spremao svadbu i da je upravo zato imao veću količinu para", rekao je on.

"Ono što nije tvoje, nikada ne može biti tvoje. Tako su nas učili naši preci u selu i toga se treba držati u životu. Cenimo tuđe kao i svoje", priča Vladina supruga Lela.

Ova skromna i poštena porodica trenutno živi od plate njihovog sina Stefana, koji radi u kompaniji "Tigar" AD, gde se takođe ne primaju redovne zarade.

  • ns

    19.05.2015 06:00
    politicar
    Kad cu da procitam da je neki politicar vratio pare?
  • gorki

    18.05.2015 22:30
    Svaka čast! Bilo bi dobro da pošaljemo na robiju one zbog kojih ste bez posla, pa da ovakva vest ne zvuči tako naivno kad je sledeći put pročitamo.
  • Nišlija

    18.05.2015 17:18
    To su moji južnjaci. Neki sa severa nemaju pojma, pa pričaju napamet.
    Ovo nije jedini slučaj, novine su pisale kada je srednjoškolka u Prokuplju vratila gastalbajteru više hiljada evra u novčaniku koji mu je ispao na ulicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija