Srbi najčešće angažovani za šverc kokaina

Za posao mule međunarodna mafija najviše voli da angažuju Srbe jer su oni u stanju da za 8.000 dolara, koliko se plaća krijumčarenje jedne pošiljke narkotika, urade više nego ijedan švercer.
Za posao mule međunarodna mafija najviše voli da angažuju Srbe jer su oni u stanju da za 8.000 dolara, koliko se plaća krijumčarenje jedne pošiljke narkotika, urade više nego ijedan švercer.

Srbi su najčešće hapšeni državljani na ekvadorskom aerodromu "Hoze Joakin de Olmedo" u Guaikilu, jer neretko u stomaku pokušavaju da iz te zemlje prošvercuju drogu u Evropu, a tu crnu statistiku je potvrdilo i skoro hapšenje dve državljanke naše zemlje.

"Policija je od početka godine, pa do 20. maja, otkrila 21 osobu koja je pokušala da prošvercuje narkotike iz Ekvadora. Čak 10 krijumčara, takozvanih mula, bili su srpski državljani. Dve državljanke Srbije su uhapšene zajedno sa jednom stanovnicom Ekvadora, jer su pokušale da prenesu drogu u stomaku. Taj način šverca narkotika je veoma opasan, jer može dovesti do smrti. Zahvaljujući detaljnim kontrolama na aerodromima, u pritvoru su i Ukrajinci, Belgijanci, Hrvati i u manjoj meri Meksikanci, Amerikanci...", naveo je Giljermo Palaci, šef jedinice za narkotike.

Prema podacima tamošnje policije, glavno odredište gde se prenose narkotici su u većini slučajeva Španija, a zatim i Italija, Francuska, Mađarska i Turska. Prema rečima jednog od tužilaca, najmanje dve međunarodne mafije sa vezama u Evropi regrutuju ljude da prenose pošiljke kao mule. "Evropljani su manje upadljivi, a njih je lakše zavrbovati za ovaj opasan posao, jer u zemljama EU ekonomska kriza, pa su skloniji da se kockaju sa višegodišnjom kaznom zatvora. Srbi tu prednjače i oni su veoma hrabri, a ujedno i ludi. Mafija, u zavisnosti od težine pošiljke plaća i do 8.000 dolara u kešu, a kad je reč o ženskoj muli onda je cena još i veća", naveo je tužilac.

Interesantan je bio i slučaj dva brata koji su pritvoreni jer u njihovom pretljagu otkriveno više od 20 kilograma kokaina. Oni su otkriveni 19. marta, a u ovu krijumčarsku akciju su bili uključeni i muškarac i žena srpskog porekla, a trebalo je da preuzmu narkotike u Madridu. "Postoje tri glavne metode koji se koriste na aerodromu prilikom pokušaja šverca droge. Krijumčarenje u koferima zauzima 50 odsto slučajeva, a zatim pomoću mula, tačnije 40 odsto. Na kraju je kamufliranje droge u predmete kao prerađene proizvode, hranu i elektorniku", naveo je šef Palacio.

  • 26.05.2015 17:36
    To je tradiciJonalno srBsko zanimanje, to i oruzje diktatorima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija