Obeležen Dan policije i slava ministarstva

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović položili su danas vence na spomen obeležja u Beogradu povodom obeležavanja Dana Ministarstva, slave i Dana policije.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović položili su danas vence na spomen obeležja u Beogradu povodom obeležavanja Dana Ministarstva, slave i Dana policije.

Kako se navodi u saoptenju MUP-a, ministar Stefanović položio je venac na spomen–ploču prvom ministru policije vojvodi Jakovu Nenadoviću, a direktor Veljović venac je položio kod beogradske Čukur česme, u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima sa Turcima na tom mestu.

Prethodno, Slava Ministarstva – Trojice obeležena je svečanim sečenjem kolača u kabinetu ministra unutrašnjih poslova. Za ostvarene rezultate u 2014. godini, ministar Stefanović nagradio je 15 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova pištoljima. Istakavši da je ministarstvo od prošlogodišnjeg obeležavanja Dana policije kompaktnije i složnije, Stefanović je izrazio uverenje da će to biti tendencija i u narednom periodu i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova biti poznato po efikasnosti i dobrim ljudima koji u njemu rade.

Stefanović je, takođe, zahavalio direktoru policije Veljoviću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na posvećenosti i uloženim naporima u radu.

Posthumno, ministar unutrašnjih poslova dodelio je plakete porodicama nastradalih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Stevana Sinđelića i Damira Grubača.

  • Andrija Šrek

    31.05.2015 14:09
    ???
    Slava Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije???
    Ustav Republike Srbije, Član 11.
    "Republika Srbija je svetovna država.
    Crkve i verske zajednice su odvojene od države.
    Nijedna religija ne može se uspostaviti kao državna ili obavezna."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.