Dve decenije zatvora za ubistvo supruge na Detelinari

Velimir Vukić (49) iz Novog Sada, optužen za ubistvo bivše supruge, osuđen je u novosadskom Višem sudu na 20 godina zatvora.

Velimir Vukić (49) iz Novog Sada, optužen za ubistvo bivše supruge, osuđen je u novosadskom Višem sudu na 20 godina zatvora.

Vukiću se stavlja na teret da je 13. decembra prošle godine oko 19 sati u stanu u Ulici Kornelija Stankovića 39, ubio bivšu suprugu Zdenku Vukić, koju je prethodno psihički zlostavljao. U toku rasprave, dok se ona spremala da izađe iz stana i bila mu okrenuta leđima, on joj je prebacio kabl za internet preko glave i udavio je.

Inače, ceo postupak je pred velikim većem kojem predsedava sudija Borivoj Pap započeo i završen juče, uz izricanje presude. Optuženi je priznao ubistvo, a svi dokazi, nalazi veštaka i izjave svedoka olakšali su brzo utvrđivanje činjenica.

On je u završnoj reči kazao da se kaje, ali da mu je žao što nije dovoljno utvrđeno kako su se on i njegova supruga ponašali prema deci, kao i, kako je kazao, njena sklonosti ka bolestima zavisnosti. – Učinio sam šta sa učinio. Iskreno se kajem, nosiću to u srcu celog života. Svestan sma da su deca ostala bez majke. Živeli smo mi skladno, ali njena porodica se mešala u brak – rekao je Vukić.

Sudija Borivoj Pap je u obrazlaganju presude naveo da je otežavajuća okolnost za optuženog to što je iza nesrećenog događaja ostalo dvoje dece bez roditelja (9 i 11 godina) i da je on već dva puta osuđivan, istina, ne za dela koja sadrže napad na nekoga, ali ipak reč je o pravosnažnim presudama za krađu struje i falsifikovanje isprava.

Velimir Vukić je još pri saslušanju u policiji priznao ubistvo supruge s kojom se sporazumno razveo u septembru prošle godine, zbog toga, kako je izjavio, što ga je ona vređala, kazala mu da se izgubi iz kuće i da ujutro ne želi da ga vidi. Njena sestra, Rastislava S, navela je da je u njihovom braku od samog početka bilo problema, do kojih je dolazilo "zato što on nije radio i nije doprinosio izdržavanju porodice, dok je u isto vreme bio ljubomoran pa ju je stalno pratio".

Kako prenosi Dnevnik, u obrazloženju presude spominje se i to da je protiv njega dva puta podnošena prijava i zbog nasilja nad majkom. Majka okrivljenog, u poznim godinama, uz suze i dugotrajno grljenje oprostila se od sina u sudnici pre nego što su ga zatvorski čuvari odveli nazad u pritvor, uz reči da mu sve oprašta.

  • VK

    21.06.2015 16:17
    ...
    malo je!!!
  • xy

    20.06.2015 10:03
    Povratiću od ove scene na kraju, u kojoj mu majka "sve oprašta"!!!! Zbog takvih majki, između ostalog, i imamo ovoliko zlikovaca po ulicama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.