Radnice pošte premeštene jer nisu prepoznale Vujovića

Upravnica pošte na Dedinju i šalterska službenica prebačene su u Mladenovac zato što nisu prepoznale ministra finansija Dušana Vujovića, koji je tražio da mu se novac isplati bez lične karte.
Upravnica pošte na Dedinju i šalterska službenica prebačene su u Mladenovac zato što nisu prepoznale ministra finansija Dušana Vujovića, koji je tražio da mu se novac isplati bez lične karte.

Umesto da budu nagrađene jer nisu prekršile proceduru, direktor "Pošte Srbije" prebacio ih je u radnu jedinicu udaljenu 50 kilometara.

Izvor "Blica" tvrdi da je ovaj slučaj digao na noge zaposlene u Pošti jer, kako kažu, "njihov direktor je spreman zarad opstanka u fotelji da proda i svoje najbolje radnike". "Radi se o dve uzorne radnice koje su postupile u skladu sa procedurom. Novac se nikome ne može isplatiti bez validnog dokumenta, ali je ministar finansija Vujović mislio da je on iz toga izuzet. On je pre nekoliko dana otišao u poštu broj 33 na Dedinju i kada mu je radnica zatražila ličnu kartu, on ju je uvređeno pitao: 'Da li znate ko sam ja?' Kada je odgovorila da ne zna, on je zatražio da dođe upravnica, ali ni ona nije znala ko ih je udostojio posete. Zbog tog neznanja su odmah prebačene u Mladenovac nakon što je Vujović obavestio Krkobabića o ovom slučaju", tvrdi izvor lista iz "Pošta Srbije".

Iz "Pošta Srbije" ne negiraju da su dve službenice prebačene u Mladenovac, ali tvrde da to nije zbog intervencije ministra. "Poštujući Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, ne smemo davati informacije o trećim licima bez njihove saglasnosti. Što se tiče prebacivanja, direktor radne jedinice 'Beogradski venac' Goran Paunović, uz saglasnost direktora za poštansku mrežu Božidara Spasojevića, dužan je da organizuje nesmetan rad u periodu godišnjih odmora i da preraspodeli zaposlene u skladu sa potrebama procesa rada", rečeno je u "Poštama Srbije".

U PR službi Ministarstva finansija tvrde da nije tačno da je ministar intervenisao kod direktora "Pošte Srbije" jer ga službenice nisu prepoznale.

"Ministar Vujović je otišao da plati račun i čekao skoro pola sata, jer je šalterska radnica odugovlačila sa poslom. Preko reda je primala klijente, ali ministar ni na to nije reagovao. Kada je posle pola sata došao na red da plati račun svojom platnom karticom, službenica je zatražila njegovu ličnu kartu. On joj je odgovorio da je ukucao PIN i da lična karta nije potrebna. Dakle, šalterska radnica je bila neljubazna, a ne ministar", kažu u PR službi ministra Vujovića.

On se juče nije javljao na telefon kako bi komentarisao ova saznanja.

  • Pera

    02.09.2015 13:53
    Lek za mnoge probleme
    Ja znam sta je lek ovome. Republika Vojvodina sa svojim nadleznostima koja bi ovakvog "ministra" ohrabrila da sam podnese ostavku. A vi ostali koji i dalje verujete u "promenu" Srbije, sta dam kazem, verujte i dalje.
  • Prečanin

    02.09.2015 12:32
    Imam tekući u pošti, iskreno rečeno i mene nervira što mi traže ličnu kartu kada podižem novac. Pošta mi je preko puta, poznajem radnike i oni mene ali kad mi je istekla lična nije bilo pardona. Morao sam nekoliko ulica dalje, gde imaju poslovnicu sa bankomatom.

    Međutim...radnik na šalteru nije izmislio proceduru, on radi kako mu je naloženo i to mora poštovati svaki klijent, pa i ova kreatura koja je ko-zna-kako postala ministar. Ovakvo ponašanje je giliptersko, nedostojno jednog ministra ali kad se Vučić igra "premijera", može i Vujović "ministra finansija".
    A to što Krki priča da ih je premestio 50km dalje "zbog potreba službe" zaista je bedno.

    U suštini raduje me što skoro svakog dana naprave neku glupost, već su uveliko napukli, sručiće se kad se najmanje budu nadali. Pratite i pamtite.
  • jova limanac

    02.09.2015 07:04
    Ovde se u pozadini provlači jedan važan momenat koji izgleda niko nije primetio - u 2015. godini neko čeka pola sata na šalteru da bi platio račun! Pa čemu služi e-banking? Zar ministar ne bi trebalo da bude prva osoba koja promoviše ovakve vidove plaćanja? Ja ne pamtim kad sam poslednji put nešto plaćao na šalteru, mislim da je to bilo zbog nekih dokumenata jer u SUP moraš odneti parče papira overenog pečatom, oni su izgleda još uvek na istom nivou (ne)razvijenosti poput ovog ministra iz kamenog doba...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija