Danas je najtopliji 1. septembar od 1950. godine

U Beogradu je danas u 16 sati izmereno 36 stepeni, što ovaj 1. septembar čini najtoplijim još od 1950. godine kada je izmerena ista maksimalna temperatura u glavnom gradu.
U Beogradu je danas u 16 sati izmereno 36 stepeni, što ovaj 1. septembar čini najtoplijim još od 1950. godine kada je izmerena ista maksimalna temperatura u glavnom gradu.

Temperature više od 35 stepeni početkom septembra su, prema rečima načelnika Centra za prognozu vremena RHMZ Gorana Mihajlovića, znatno iznad prosečnih vrednosti, ali on napominje da je i nekih ranijih godina bilo sličnih vrućina početkom septembra. On je rekao da je jedna od najtoplijih bila 1946. godina, kada su veoma visoke temperature zabeležene od 6. do 9. septembra, a najviša dnevna temperatura tog 9. septembra bila je čak 42 stepena.

Kako je najavio RHMZ, u Srbiji će do subote biti pretežno sunčano, a veoma toplo vreme biće pre svega na jugu i istoku zemlje, uz retku pojavu kratkotrajnih pljuskova, dok će od subote biti svežije. U nedelju se takođe očekuje kiša, a od ponedeljka do sredine naredne sedmice svežije, ali uglavnom suvo.

Prema mesečnoj prognozi, nema naznaka da će biti visokih temperatura, koje bi značajno odstupale od godišnjeg proseka, dok se u drugoj polovini meseca očekuje period toplog vremena, ali i s maksimalnom temperaturom ispod 30 stepeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija