Gama nož stigao u KC Srbije, prve intervencije početkom oktobra

Radovi na izgradnji Nacionalnog centra za gama nož u Kliničkom centru Srbije privode se kraju i najkasnije za dve nedelje sve bi trebalo da bude spremno za prvu intervenciju tim aparatom.
Radovi na izgradnji Nacionalnog centra za gama nož u Kliničkom centru Srbije privode se kraju i najkasnije za dve nedelje sve bi trebalo da bude spremno za prvu intervenciju tim aparatom.

U Klinički centar Srbije jutros je konačno stigao gama nož, a to znači da je prostor u kome će on biti smešten završen. Tokom dana gama nož biće postavljen na predviđeno mesto rada, rečeno je u toj ustanovi RTS-u.

Predsednica Radne grupe za Nacionalni gama centar doktorka Danica Grujičić kaže da svi u KCS sa nestrpljenjem očekuju početak rada Gama centra.  "Već imamo nekoliko pacijenata koji su dijagnostifikovani za ovu vrstu lečenja. Očekujemo saradnju i sa drugim kliničkim centrima u Srbiji kako se pacijenti ne bi šetali. To je najpreciznije zračenje glave i vrata, i nema otvaranja glave i hirurgije", rekla je Grujičić.

Država je u prethodnih pet godina na gama nož u Turskoj poslala više od 600 pacijenata.

Gama nož je jedna od najvećih investicija u našem zdravstvu. Za aparat i izgradnju Nacionalnog gama centra do sada je izdvojeno oko četiri miliona evra.

  • sasa

    16.09.2015 12:45
    @Boris - Vojvodina
    Zato sto je Beograd glavni grad drzave u kojoj zivis, pa ako vec imaju samo jedan logicno je da ide tamo!
    A i sto bi stigao u NS, sto ne bi npr u Zrenjanin ili Suboticu?
    Vi, autonomasi ste najveci centralisti ubedljivo, samo bi BGD da zamenite sa NS.
    Pravo je pitanje sto nam je zdravstvo toliko siromasno da samo jedan ovakav uredjaj imamo umesto 10 u celoj Srbiji.
  • KOmša

    16.09.2015 12:39
    Turska
    Turska medicina je u poslednjih 10-15 godina doživela izuzetan razvoj i sada su na zavidnom svetskom nivou.
    Nabavka gama noža je prvi korak da probamo da pratimo svet koji je već desetinama kilometara daleko napredovao u odnosu na nas.
  • Boris

    16.09.2015 11:10
    Vojvodina
    A zasto nije stigao u Novi Sad,zasto samo u Begorad.E zato Vojvodina trazi da ima svoje izvore prihoda, a ne da Beograd da odlucuje sta nama treba.VOJVODINA REPUBLIKA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.