Suđenje Šutanovcu krenulo iz početka

Suđenje bivšem ministru odbrane i poslaniku Demokratske stranke Draganu Šutanovcu zbog neprijavljivanja imovine danas je krenulo iz početka, jer je promenjen sudija, a obe strane - tužilaštvo i odbrana ostale su pri istim navodima.

Suđenje bivšem ministru odbrane i poslaniku Demokratske stranke Draganu Šutanovcu zbog neprijavljivanja imovine danas je krenulo iz početka, jer je promenjen sudija, a obe strane - tužilaštvo i odbrana ostale su pri istim navodima.

Šutanovac je optužen za krivično delo neprijavljivanje imovine ili davanje lažnih podataka o imovini iz Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije, a danas se ponovo izjasnio da nije kriv i da se, iako je poslanik, neće pozivati na imunitet. Suđenje će biti nastavljeno 16. oktobra, a odbrana je ponovo predložila da se kao svedok pozove i nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu odbrane Tanja Mišćević.

Šutanovcu je stavljeno na teret da nije prijavio kompletnu imovinu koju je stekao sa suprugom u okviru izveštaja o imovini i prihodima u toku 2011. godine. Optužni predlog tužilaštva se odnosi na jednu desetinu idealnog dela nepokretnosti, odnosno stana ukupne površine 63 kvadrata u Skerlićevoj ulici u Beogradu. Mediji pišu da su spornih 6,3 kvadrata bili deo kuće koja je porušena, a na čijem se mestu danas nalazi nova višespratnica.

Slučaj je prethodno tri puta sud vraćao tužilaštvu na dopunu istrage, jer nije bilo dovoljno elemenata za suđenje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.