Profesorka počela štrajk glađu na ispitu

Doc. dr Tanja Kitanović, koja predaje Porodično pravo na Pravnom fakultetu u Nišu, juče je počela da štrajkuje glađu.

Doc. dr Tanja Kitanović, koja predaje Porodično pravo na Pravnom fakultetu u Nišu, juče je počela da štrajkuje glađu.

Umesto da održi ispit studentima druge godine, ona je u amfiteatru saopštila da je zbog sukoba sa upravom fakulteta odlučila da štrajkuje glađu.

- Do juna sam bila jedini nastavnik na predmetu Porodično pravo, a onda je Nastavno-naučno veće odlučilo da na ovom predmetu predaje i Dejan Janićijević, koji niti je magistrirao niti doktorirao, niti ima neki naučni rad iz te oblasti - priča profesorka za Blic.

Dekan Pravnog fakulteta Miroslav Lazić kaže da će uprava sve učiniti da reši ovaj problem. - Održaćemo sednicu već u ponedeljak kako bismo odlučili o njenim zahtevima - navodi dekan, koji uverava da studenti neće biti oštećeni.

Prema rečima Dejana Janićijevića, cilj je da se menjaju predavači kako bi se studenti zaštitili od prestrogih profesora. Navodi i da ima dosta radova iz porodičnog prava.

  • Nišlija

    03.10.2015 10:53
    Studenti sa Niškog pravnog fakulteta svake godine, već nekoliko godina unazad donose nagrade sa medjunarodnih takmičenja, gde su iza sebe ostavljali jedan Kembridž i Oksford.
    Došlo vreme da i njega upropaste, ali nadam se da dekan to neće dozvoliti, pošto je već sprečavao atake na ovu instituciju.
  • 03.10.2015 09:57
    Janićijević je doktorirao kod Miće Jovanovića. Može i Nebojša Stefanović pšotvrditi ...
  • 03.10.2015 09:13
    Samo da dodam...
    Od ovo dvoje "naučnika" nema nikog na Kobson'u???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija