Objavljena dokumenta da je Mali i dalje direktor ofšor firmi

Istraživačka mreža Krik objavila je overena dokumenta koja pokazuju da je gradonačelnik Siniša Mali i nakon što je stupio na javnu funkciju ostao direktor ofštor firmi sa Devičanskih Ostrva.

Istraživačka mreža Krik objavila je overena dokumenta koja pokazuju da je gradonačelnik Siniša Mali i nakon što je stupio na javnu funkciju ostao direktor ofštor firmi sa Devičanskih Ostrva i potpisivao dokumenta u vezi sa kupovinom stanova.

"Ova dokumenta novinari KRIK-a preuzeli su danas 22.10. iz bugarskog trgovinskog registra sa zvaničnim pečatom i potpisom službenika registra kao potvrdom njihove validnosti", navedeno je na sajtu Krika, gde se dokumentacija može i videti.

Reagujući na priču KRIK-a o kupovini 24 stana na bugarskom primorju, gradonačelnik Beograda potvrdio je da je bio direktor ofšor firmi koje su kupovale stanove u 2012. godini. Rekao je da je rešenje iz februara 2015. godine koje je KRIK objavio falsifikat i istakao da sa tim firmama nema nikakve veze od kada je postao funkcioner početkom 2013. godine. "Overena dokumenta koja je KRIK zahvaljujući kolegama sa portala bivol.bg dobio danas iz zvaničnog registra, pokazuju suprotno", tvrdi ova istraživačka mreža.

KRIK je iz bugarskog registra danas uzeo overenu dokumentaciju za firmu Birgam Holding &Finance Inc" sa Britanskih Devičanskih Ostrva, koja pokazuje da se Siniša Mali idalje vodi kao direktor ove kompanije. Između ostalog, tu je i rešenje iz 2014. godine koje je Siniša Mali potpisao kao direktor te ofšor firme.

Na sajtu Krika objavljen je i video snimak koji potvrđuje da se jednostavnom pretragom vebsajta zvaničnog bugarskog poslovnog registra, može naći rešenje iz februara 2015. za koje gradonačelnik Beograda tvrdi da je falsifikat.

Mali je juče saopštio da se njegov pravni tim bavi čitavim slučajem i da će biti dokazano da su potpisi i 2015. falsifikovani. Prema njegovim rečima, dokument na koji se poziva KRIK nije validan i notarski overen, a to da je falsifikovan posvedočile su, pod krivičnom odgovornošću i dve osobe čija se imena takođe navode u dokumentaciji.

  • novosađanin

    23.10.2015 13:28
    bravo
    Čestitamo Radio 021, koji se svrstao uz nekolicinu medija koji je ovu vest objavio. Drugi, veći, na naslovnicama starlete, farme i ostalo zaglupljivanje naroda.
  • Sremac

    23.10.2015 11:56
    Pojeo vuk magarca ili ti u prevodu pojeo narod go*no i nikom nista.

    Bas kao i do sada. Beeeee...
  • 23.10.2015 08:24
    Šta tu ima loše? Bugarska je perspektivna zemlja u EU, kao što ćemo mi jednog dana postati... perspektivni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.