U "Beograd na vodi" mogu specijalna vozila

Skupština Beograda usvojila je dopunu Odluke o komunalnom redu kojom se na površinama javne namene na prostoru priobalja Save za projekat "Beograd na vodi", mogu postavljati specijalizovana vozila za trgovinu na malo i druge delatnosti u skladu sa zakonom.

Skupština Beograda usvojila je dopunu Odluke o komunalnom redu kojom se na površinama javne namene na prostoru priobalja Save za projekat "Beograd na vodi", mogu postavljati specijalizovana vozila za trgovinu na malo i druge delatnosti u skladu sa zakonom.

"Specijalizovana vozila se postavljaju na uređenim površinama u skladu sa ugovorom kojim se regulišu ulaganja u projekat Beograd na vodi", navodi se u Odluci. Dodaje se da je specijalizovano vozilo posebno uređeno i opremljeno i da je namenjeno za obavljanje trgovine na malo, a da se mesto postavljanja određuje na osnovu prethodne saglasnosti nadležne organizacione jedinice Gradske uprave Begrada.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Balša Božović ocenio je da ova odluka važi samo za Savski amfiteatar i dodao da već neko vreme grad Beograd nema prava da odlučuje šta će se postavljati na tom prostoru, već većinski vlasnici preduzeća "Beograd na vodi". On je ocenio da je na taj način "tržišna utakmica isključena" i da je Ustav "postao krpa za cipele SNS" koji odlučuje ko i kako će dobijati dozvolu.

Božović je dodao da Savski amfiteatar time postaje teritorija na kojoj se obavlja "prodaja ćevapa sa lukom". "Tužno je što se takav projekat, od milion i 700.000 kvadrata, sveo na to ko će gde prodavati. Ovom Odlukom, koja predstavlja šamar onima koji pune budžet grada, izopštava se centar Beograda iz Beograda, a tu važe neka druga pravila", naveo je šef odbornika DS, koji je postavio i pitanje da li će se plaćati lokalna komunalna taksa na tom prostoru.

Odbornik DS Zoran Alimpić rekao je da se Odluka menja ubacivanjem "dva člana specijalisa". "Da li ti kamioni, ta specijalna vozila plaćaju komunalnu naknadu za zauzeće javne površine, jer je savska promenada javna površina", pitao je Alimpić.

Odbornik Samostalnog DSS Nebojša Bakarec ocenio je da je na sceni licemerje jer je, kako je rekao, DS imala svojevremeno sličan projekat kao "Beograd na vodi" samo na Dunavu.

  • 23.10.2015 19:47
    Camci idu ladno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.