Za upotrebu dronova sledi 60 dana zatvora

Novinama u nacrtima zakona o javnom redu i miru i zakona o javnom okupljanju predviđeno je da lokalne samouprave ubuduće određuju gde javni skup može biti održan, a da prekrašajno odgovaraju oni koji ugrožavaju tuđu bezednost, koristeći uređaje na daljinu.
Novinama u nacrtima zakona o javnom redu i miru i zakona o javnom okupljanju predviđeno je da lokalne samouprave ubuduće određuju gde javni skup može biti održan, a da prekrašajno odgovaraju oni koji ugrožavaju tuđu bezednost, koristeći uređaje na daljinu.

Prva javna rasprava o nacrtima zakona o javnom redu i miru i zakona o javnom okupljanju upriličena je danas u novosadskoj policijskoj upravi, a o zakonskim rešenjima govorili su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

"Gradovima je prepušten da svojim odlukama opredele prostor gde javni skup može biti održan. Ranije to nije bio slučaj i smatralo se da to ne treba biti prepušteno gradovima. Kroz raspravu ćemo videti da li je predlog prihvatljiv", rekla je pravni savetnik iz sekretarijata Ministrastva unutrašnjih poslova Nataša Milidragović.

Prema njenim rečima, zakon o javnom okupljanju je osavremenjen uz podršku stranih ekspereta, koji će u kasnijoj fazi izrade zakona takođe dati svoje mišljenje o svemu.

Istovremeno u Nacrtu zakona o javnom redu i miru svoje mesto pronašao je nov prekršaj, pa će ubuduće biti kaznjavani i oni koji ugrožavaju bezbednost upotrebljavajući uređaj na daljinu, odnosno uz pomoć letelica i drugih igračaka. Kazne za prekršaj su od 150.000 dinara do 60 dana zatvora. Zakoni će nakon javnih rasprava objedinjeno biti predati Skupštini na razmatranje.
  • jova limanac

    23.10.2015 20:58
    Izgleda je neka anti-dron akcija već počela, većina dronova koji se poruče iz Kine poštom budu vraćena sa carine, ali neki ipak i prođu, ali se ne zna razlog, bilo bi dobro da se to istraži na carini pa da ljudi ne kupuju bezveze, posle je natezaje sa Kinezima oko refundiranja i dodatnih pooštanskih troškova...
  • ST

    23.10.2015 20:34
    Sad mozete...
    ...i 60 godina,njihov cilj je ispunjen...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.