Krivična prijava protiv člana Nadzornog odbora Srbijagasa zbog tuče

Drugo Osnovno javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv Zorana Jankovića, jednog od pet članova Nadzornog odbora Srbijagasa.
Drugo Osnovno javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv diplomiranog menadžera Zorana Jankovića, jednog od pet članova Nadzornog odbora Srbijagasa.

Tužilaštvo istražuje Jankovića, ali i Miloša Đurđića, inženjera u Srbijagasu, zbog kafanske tuče ove dvojice 23. oktobra prošle godine u predgrađu Beograda.

Đurđić je naime tog dana policiji u Grockoj prijavio jednog meštanina Vrčina iz Ulice Save Kovačevića da krade gas sa mreže. Policija je po nalogu tužioca izašla na teren i ustanovila da se radi o krivičnom delu, stoji u zapisniku broj D-7823/14 u koji je 021 imao uvid.

Istog dana u piceriji "Kolibri" u Ulici 29. novembra potukli su se Janković i Đurđić, a tuču je prijavio Janković navodeći da ga je fizički napao Đurđić. Ipak, policija protiv obojice podnosi prekršajnu prijavu, da bi Srbijagas već u decembru podneo i krivične prijave.

Zorana Jankovića je za nezavisnog člana NO Srbijagasa imenovala Vlada krajem 2013. godine. Transparentnost Srbija je objavila da je ranije bio direktor firme "Gas-produkt", koja se bavila uvođenjem gasa u domaćinstva  u Beogradu, ali da u vreme imenovanja više nije bio zastupnik tog preduzeća. Prema navodima medija, bio je i direktor "Domingasa".

  • Hahar

    31.10.2015 03:54
    Dipl. Menadzerija
    Koja sprdnja ... to samo u Srbiji ima zanimanje dipl. men ... a sa visom skolom je dipl. poslovodja, sta li?
  • 30.10.2015 16:35
    http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/602535/IZ-ZATVORA-U-POLITIKU-Krivac-za-smrt-mlade-Krusevljanke-danas-je-lokalni-funkcioner-SNS
  • a

    30.10.2015 16:34
    a
    cvarkov

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.