FK Crvena Zvezda zbog dugova bio bez struje

Fudbalski klub Crvena Zvezda od ukupnog duga za struju u iznosu od 39,9 miliona dinara uplatio je svega 4,6 miliona dinara, rečeno je u  EPS-u i navedeno da im je struja bila isključena zbog neredovnog plaćanja rata u okviru reprograma duga za struju.
Fudbalski klub Crvena Zvezda od ukupnog duga za struju u iznosu od 39,9 miliona dinara uplatio je svega 4,6 miliona dinara, rečeno je u  EPS-u i navedeno da im je struja bila isključena zbog neredovnog plaćanja rata u okviru reprograma duga za struju.

Taj fudbalski klub je kupac na rezervnom snabdevanju od 1. januara 2014. godine, što znači da na slobodnom tržištu nije izabrao snabdevača strujom. Zbog nepotpisivanja Ugovora o prodaji električne energije sa potpunim snabdevanjem, tom klubu je obustavljena isporuka struje u avgustu i tada su se obratili dopisom za reprogram duga, navode u EPS-u.

Ugovor o regulisanju duga i za rezervno i za javno snabdevanje od oko 50 miliona dinara na 12 mesečnih rata potpisan je 10. septembra ove godine. - Pošto nisu poštovali plaćanja rata na način definisan ugovorom, dat je zahtev za obustavu isporuke električne energije, a iako je kupac predao menice kao sredstva obezbedenja, brzo posle potpisivanja ugovora ušao je u blokadu, pa nije bilo moguće aktivirati menice kako bi se naplatio dug - objašnjavaju u EPS-u.

Tada se FK Crvena Zvezda opet obratila dopisom da se odloži obustava isporuke do 25. oktobra, jer će do tada izmiriti dospele obaveze, ali ni ovaj rok nije ispoštovan i 28. oktobra je dat nalog "EPS Distribuciji" za obustavu.

FK Crvena zvezda ostao je u ponedeljak na 15 minuta bez struje zbog nagomilanih dugovanja prema Elektrodistribuciji Srbije, potvrđeno je ranije Tanjugu i navedeno da je klub brzo reagovao i potpisao reprogram, koji će platiti u ratama, tako da je uključenja električna energija na stadionu “Rajko Mitić
  • 02.11.2015 19:18
    beban
    oprostice njima dugove pa oni su rezimski klub za njih navija i premijer

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija