Ministarstvo utvrđuje činjenice o kancelariji Jobika u Senti

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je nadzor radi utvrđivanja činjenica da li mađarski desničarski pokret Jobik deluje politički na teritoriji Srbije, a nije registovan kao politička stranka, rečeno je u tom ministarstvu.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je nadzor radi utvrđivanja činjenica da li mađarski desničarski pokret Jobik deluje politički na teritoriji Srbije, a nije registovan kao politička stranka, rečeno je u tom ministarstvu.

Poslanik i potpredsednik desničarske mađarske političke stranke Jobik Ištvan Savai otvorio je kancelariju u Senti, a u Ministarstvu navode da su poslali dopis MUP-u da ih obavesti o ranijim postupanjima, jer je u dva navrata u Subotici MUP zabranio rad i zatvorio ove kancelarije.

"U tom dopisu smo pitali MUP zašto smatraju da sada treba postupiti drugačije", rekli su u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Ministarstvo, kako je ukazano, "ne može da zabrani rad političke stranke, već Ustavni sud i to samo ako je registrovana, a ovakva politička stranka ne postoji u Registru političkih stranaka koji je u nadležnosti Ministarstva".

Potpredsednice Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički naglasila je da Vlada Srbije neće dozvoliti svojatanje Vojvodine ni sa čije strane, niti ekstremno ni fašističko delovanje na svojoj teritotiji. "Istovremeno moramo pažljivo da ispoštujemo procedure, jer one su te koje će i u drugim, manje jasnim slučajevima, zaštititi demokratsko pravo na političko delovanje", rekla je Udovički.

Poslanik i potpredsednik desničarske mađarske političke stranke Jobik, Ištvan Savai, u četvrtak je otvorio kancelariju u Senti kako bi, kako tvrdi, "olakšao dvostranu komunikaciju sa Mađarima u Južnim krajevima". MUP očekuje rešenje Upravne inspekcije Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave kako bi zatvorilo kancelariju Jobika u Senti.

  • bane

    02.11.2015 22:42
    slabo komentarisanje
    nešto nema komentara kad su mađarski fašisti na tapetu?
  • Vajdaság vajdaságiaknak!

    02.11.2015 21:57
    poruka od vojvođanskih mađara jobbiku
    Zatvoriti hitno ovo zarazno, smrdljivo fašističko leglo! Vojvođanski mađar im poručuje: vi ste sramota ljudskog roda i našeg naroda! Elég bajunk van itt nélkületek is, takarodjatok innen!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija