Misteriozno nestalo 160.000 evra iz stranačkog sefa Gorana Kneževića

Ni gotovo godinu i po dana od kako je sud vratio potpredsedniku SNS-a Goranu Kneževiću, 160.000 evra, tom novcu ne može da se uđe u trag.
Ni gotovo godinu i po dana od kako je sud vratio potpredsedniku SNS-a Goranu Kneževiću, 160.000 evra, tom novcu ne može da se uđe u trag.

Knežević, koji je tvrdio da pare nisu njegove, već donacije za DS, čiji je bio funkcioner, sada u razgovoru za "Blic" tvrdi da je novac vratio ljudima koji su ga donirali, ali ne želi da otkrije ko su oni.

Knežević je na suđenju koje se vodi zbog ove situacije spomenuo samo dva biznismena koja su mu dala novac. Jedan je Zoran Mitrović, vlasnik firme "Arcus" iz Novog Sada, kome ne može da se uđe u trag, kao da ne postoji. Drugi je Đuro Šujica iz Zrenjanina, vlasnik "Tehnoopreme", koji je preminuo, a čija porodica zvanično tvrdi da im Knežević nije dao nikakav novac.

Mitrovića, koji je za DS dao po 45.000 evra u četiri navrata, Knežević je na sudu predstavio kao uspešnog biznismena. Međutim, za ovog privrednika gotovo niko nije čuo, a na adresi na kojoj je prijavljena firma "Arcus metal", gde Mitrovićeva firma ima većinski udeo, a gde se nalazi i firma koja je cela u njegovom vlasništvu, nema nikog.

Ceo sprat zgrade zauzimaju ove firme, postoje samo jedna vrata, i to bez ikakvog obeležja, pa čak i bez interfona. U firmama koje su u istoj zgradi tvrde da nikog dugo nisu videli. Mitrovićeve kompanije nemaju ni sajtove. Pored toga, u telefonskom imeniku postoji nekoliko Zorana Mitrovića, ali se na te brojeve ili niko ne javlja ili tvrde da nemaju veze sa njim.

Sa druge strane, drugi donator Šujica, koji je za DS dao 45.000 evra, preminuo je 2007, a kao što je već napomenuto. U nezvaničnom razgovoru sa Šujicinom porodicom dobijena je potvrda da Knežević nikakav novac njima nije vratio.

Pošto su novinari "Blica" u ponovnom razgovoru Kneževiću predočili ova saznanja, on im je poručio da "prestanu da maltretiraju ljude jer ovime neće uspeti da naude niti njemu niti stranci. "Zapitajte se šta je sa tužiocem i njegovim pomoćnikom koji su vodili taj predmet, a izgubili su pet miliona evra. Kao da pokrećete šta je bilo u logoru Aušvic 1944. godine", rekao je Knežević.

  • 09.11.2015 15:11
    Lopine se namnožile. Pravni sistem suspendovan, a Boga se ne boje.
  • ako sam dobro razumeo

    09.11.2015 13:10
    covek kaze u prevodu
    - dobro, ocigledno je svima da sam ja te pare uspesno cornuo.
    - i vi sada dolazite sa tom pricom ali mi ne mozete nista (ni stranci naravno)

    I na kraju ispada da je sve to tako i formulisano u zakonu da on moze opusteno da klepi te pare kao dobar dan i da ne trepne. Jer ce bilo koga izaci 30-40-50 puta skuplje od 160.00e samo ako pokrene postupak protiv gospodina. I to jos postupak koji ce biti izgubljen, ili ce da zastari i slicno.
    Sjajno.
  • idiot

    09.11.2015 11:46
    uzas i strava
    Koji idiot moze da glasa za ovaj polusvet, da mi je znati......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija