Kineski premijer: Gradnja pruge Beograd - Budimpešta kreće do kraja godine

Izgradnja brze pruge između Srbije i Mađarske počinje ove godine, rekao je kineski premijer Li Kećijang na današnjem Samitu u Kini.

Izgradnja brze pruge između Srbije i Mađarske počinje ove godine, rekao je kineski premijer Li Kećijang na današnjem Samitu u Kini.

U obraćanju na početku petog samita između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, Li je rekao da je ova pruga veza koja će za više od pola smanjiti vreme potrebno da se dođe od Beograda do Budimpešte. Pruga treba da bude gotova za dve godine.

U kineskom gradu Sudžou danas je počeo samit Kine i lidera 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, na kojem učestvuje i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

  • Ratko

    24.11.2015 15:41
    Jadne li dve susedne zemlje... kad daleka Kina treba da ih spaja prugom! To je dokaz koliko smo i mi i susedi jadni i bedni!
  • NSns

    24.11.2015 12:05
    mislim...
    Brza pruga beograd-Mađarska?Kako premijer zamišlja da premosti prepreku(Dunav)kod Novog Sada?Zna li neko od nadležnih,koliko je potrebno vremena,da se završi onaj napaćeni most drumsko-železnički?
  • egp

    24.11.2015 11:46
    Daj pravite tu prugu da svercujemo dvesta na sat...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.