Policija odustala od štrajka glađu, dobija pomoć od 20.000 dinara

Policijski sindikat Srbije saopštio je da nakon dogovora sa premijerom Srbije "više nema razloga za štrajk glađu, koji je ranije najavljen".
Policijski sindikat Srbije saopštio je da nakon dogovora sa premijerom Srbije "više nema razloga za štrajk glađu, koji je ranije najavljen".

Kako je objavljeno, predstavnici sindikata su sa premijerom Aleksandrom Vučićem dogovorili načine da se poboljša status zaposlenih u policiji, koji će tokom 2016. godine dobiti i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od oko 20.000 dinara, a biće povećane i dnevnice za operativni sastav MUP Srbije.

Sindikat u saopštenju navodi da je dogovoreno da se tokom sledeće godine isplati jednokratna pomoć svim zaposlenima u MUP Srbije od oko 20.000 dinara, budući da veće povećanje od dva procenta zarada nije moguće zbog kreditnog aranžmana sa MMF.

Dnevnice za operativni sastav MUP Srbije biće povećane na oko 2.000 dinara, a predlozi Zakona o policiji i zakona koji reguliše izlazak Sektora za vanredne situacije iz MUP Srbije biće za sada povučeni, dok se ne završi javna rasprava i usaglase stavovi predlagača zakona sa stavovima PSS.

Takođe, kako navodi sindikat, osiguravajuća suma za poginule i ranjene policajce biće povećana.

Policijski sindikat Srbije krajem novembra upozorio je na "stanje blagog haosa" u Ministarstvu unutrašnjih poslova i najavio da će članovi Upravnog odbora 23. novembra stupiti u štrajk glađu ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi. Štrajk glađu je odložen zbog puta premijera u Kinu, a tih dana je u tabloidima dovođen i u vezu sa navodnim državnim udarom.

  • Ljutko

    02.12.2015 10:18
    20000?
    A zdravstvo? Sramota
  • Liman3

    01.12.2015 19:33
    Sta reci...
    ...a sta mi sto radimo kod privatnika za bedu od novca, kome mi da se zalimo, mozda Mileticu u centru Novog Sada na trgu? Ko misli o nama sto smo u privatnom sektoru, naravno niko i onda naravno da mmi je krivo kad se deli novac kapom i sakom koji je od svih nas poreskih obveznika! Ova srbija je nekom majka a nekom maceha tako da najbolje je ko god moze od nas mladih da ode odavde u neke EU i druge drzave a ovi nek se slikaju i dele koliko hoce dok ne budu ostali na tome da nece imati vise nista da podele i ukradu, sram da ih bude!!!!
  • call of duty

    01.12.2015 14:52
    malo je 20000, -+(*%^$#@

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija