Pogrešno veštačenje na suđenju sinu Željka Mitrovića?

Sudski veštak Branimir Aleksandrić izmislio je povrede pokojne Andree Bojanić (17) na osnovu kojih je zaključio da je devojka koju je na pešačkom prelazu usmrtio Aleksandar Mitrović (22), sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, pretrčavala ulicu, rečeno je na suđenju u Beogradu.
Sudski veštak Branimir Aleksandrić izmislio je povrede pokojne Andree Bojanić (17) na osnovu kojih je zaključio da je devojka koju je na pešačkom prelazu usmrtio Aleksandar Mitrović (22), sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, pretrčavala ulicu, rečeno je na suđenju u Beogradu.

Ovo je juče pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu izjavila zamenica tužioca Milina Božović i navela da se povrede na osnovu kojih je Aleksandrić dao nalaz i mišljenje ne pominju u obdukcionom zapisniku, niti se vide u foto-dokumentaciji.

- Integritet veštaka je doveden u sumnju i medicinsko veštačenje koje postoji u spisima predmeta je kompletno ništvano. Ono što je u njegovom nalazu potkolenica - u obdukcionom zapisniku je podlaktica. I na fotografijama se vidi da povreda koje Aleksandrić navodi nema - rekla je Božovićeva.

Ona je navela da je neophodno da sud naloži novo veštačenje.

-Veštaci su nalaz i mišljenje dali na osnovu povreda koje nisu povrede Andree Bojanić. Kako se celokupan nalaz i mišljenje baziraju na povredama koje ne postoje, tužilaštvo predlaže da se ovaj nalaz ceni kao ništavan jer su upravo na osnovu njega utvrđeni brzina kretanja, kao i uzrok saobraćajne nesreće - rekla je ona.

Mitrović je optužen da je 18. jula 2013. godine u Ustaničkoj ulici u Beogradu vozeći "BMW" brzinom od 81 kilometra na sat naleteo na devojku koja je pretrčavala ulicu preko pešačkog prelaza u trenutku kada je za automobile bilo zeleno svetlo na semaforu. Od siline udara devojka je preletela 29 metara i pala na kolovoz, a Mitrović je nastavio vožnju.

Tužiteljka je rekla i da je nesvakidašnje da komisiju veštaka sa kojima će raditi nalaz odabere sam Aleksandrić. Advokati odbrane su navode tužilaštva ocenili kao skandalozne i tražili su da sud ipak ne nalaže novo veštačenje.

U izjavi za "Kurir", veštak Branimir Aleksandrić je izjavio da sumnja da je toliko pogrešio.

  • ns ja

    14.12.2015 09:22
    pretrčavaće
    i taj sudski veštak jednog dana ulicu, a ima još tatinih sinova, i svi su na slobodi...
  • Anonimanmonusmanoninum

    10.12.2015 13:10
    Ovo je vrijeme paklenih vozaca
    Dva brata rodjena na zidu smrti
    da ne vjerujes rodjenim ocima
    kuda oni jure, da l' ih slava vuce
    ili mozda novac, titula neka
  • 10.12.2015 10:44


    Ma može i Policija i Sud i veštaci da navuku vodu na njihovu vodenicu...ali postoji nešto što je u ljudskoj glavi,zove se PODSVEST.
    To je napravičniji sudija,sve što neko uradi loše u životu,ona(to jest čovek sam) vremenom dodeli kaznu kroz bolesti...Indijci to zovu karma...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija