Uprava za agrar zapošljava 103 službenika

Uprava za agrarna plaćanja dobila je saglasnost Vlade Srbije da naredne godine zaposli 103 službenika.
Uprava za agrarna plaćanja dobila je saglasnost Vlade Srbije da naredne godine zaposli 103 službenika.

Zapošljavanje tolikog broja službenika je neophodno kako bi iz fondova Evropske unije Srbija mogla da preuzima bespovratna sredstva namenjena poljoprivredi, izjavio je direktor te uprave Bojan Živadinović. On je kazao da će konkurs za zapošljavanje biti uskoro raspisan, ali nije precizirao kada.

Živadinović je kazao i da je u planu budžeta za poljoprivredu za narednu godinu opredeljeno 190 miliona dinara za zarade novozaposlenih u Upravi za agrarna plaćanja.

Prema njegovim rečima u Upravi za agrarna plaćanja trenutno je samo 66 zaposlenih koji rade i na subvencijama i na pripremama korišćenja IPARD sredstava, a procene su da je potrebno da ih za par godina bude oko 1.000.

On je podsetio da je predviđeno da se za Srbiju do 2020. iz IPARD fondova Evropske unije za ruralni razvoj izdvoji bespovratno 175 miliona evra, precizirajući da je taj iznos za narednu godinu 35 miliona evra.

"Ništa nije propalo i ta sredstva su nam i dalje na raspolaganju", kazao je Živadinović.

  • Observer

    10.12.2015 09:57
    Daj Bože
    Živi bili, pa videli, taj Konkurs. Ne pamtim kada sam zadnji put video javni Konkurs za zapošljavanje u Ministarstvu poljoprivrede, a zapošljavanje je kontinuirano. Gde ja živim, pitam se ?
  • Vojvodina Republika

    10.12.2015 09:54
    A sedište te nove Uprave biće u kom mestu, da preformulišem - građani kog mesta će se tu najverovatnije "uhlebiti" ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.