Gradska vlast dve i po godine ne može da uključi pametnu tablu

Interaktivna tabla za prezentacije, koju je grad Čačak za oko 150.000 dinara kupio pre dve i po godine, još nijednom nije uključena jer to niko nije umeo.

Interaktivna tabla za prezentacije, koju je grad Čačak za oko 150.000 dinara kupio pre dve i po godine, još nijednom nije uključena jer to niko nije umeo.

Iako je ovo tehničko pomagalo u potpunosti ispravno, prezentacije se i dalje obavljaju posredstvom projektora, dok tabla služi kao dekoracija na zidu. Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Dačić naglašava da je u više navrata postojala potreba da se pametna tabla uključi.

- Budući da tablu više od dve godine niko ne koristi, predlagao sam da se pokloni nekome kome je potrebnija, recimo nekoj od čačanskih škola. Njima bi ovakve interaktivne table bile od velike koristi u nastavnom procesu. Očekujem da će tabla uskoro biti osposobljena - ali, ukoliko ne bude, zvanično ću uputiti predlog nadležnim službama da se da na korišćenje drugoj ustanovi - rekao je Dačić.

Kako piše Blic, problem je nedostatak drajvera. Oni ne mogu legalno da se preuzmu sa interneta, već mora da se kupi poseban softver. - To bi trebalo da bude predmet objedinjene nabavke kada se budu kupovali računari i druga IT oprema - rečeno je listu.

Niko nije umeo da odgovori zbog čega drajveri nisu mogli da budu obezbeđeni dve i po godine. U firmama koje se bave prodajom ovakve vrste pomagala tvrde da osposobljavanje za rad na tabli ne bi trebalo da predstavlja ozbiljan problem.

  • aj-aj-aj-aj paloma

    18.12.2015 15:23
    U 100 kinti da portir ume da instalira!
  • Ivan Grozni

    18.12.2015 13:06
    neotpakovano :(
    Tužna sudbina pametne table u državi glupana.
  • dzungla

    18.12.2015 12:58
    Divljina .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija