Palma odbija da bude na fresci crkve koju gradi

Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma rekao je da njegov lik, kao ktitora, neće biti među fraskama u crkvi koju gradi njegova porodica i preduzeće ATP "Palma" u Končarevu.
"Vladika šumadijski Jovan mi je predložio i rekao da je to običaj i da neimari, graditelji crkava imaju svoju fresku i da se ona nalazi u crkvi među svecima, nisam se složio i nisam prihvatio taj predlog, političari nisu sveci, političari su promenljivi, sveci su večiti", rekao je Marković.
 
Iako neće biti na fresci, Palma će se ipak naći na crkvi čiji je ktitor. „Predložio sam, i vladika se složio, da na ulazu u crkvu, kraj vrata, stoji ploča na kojoj će da piše da je ktitor ATP Palma i porodica Marković“, objasnio je on.
 
Govoreći na ceremoniji paljenja badnjaka u Končarevu, rodnom selu Markovića, on je dodao da je od vladike Jovana dobio blagoslov da crkva bude otvorena 26. juna u nedelju. Marković kaže da je crkva većim delom završena, a da je posvećena Svetom Jovanu Krstitelju, krsnoj slavi porodice Marković.
 
"U dvorištu crkve napravićemo jedan mali raj, i biće to, budite sigurni, najlepša crkva u Evropi", poručio je Marković.
 
Autor: Agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.